ZA NOVU OPREMU BESPOVRATNO 320 MILIONA: Pokrajina nastavlja sa podrškom privrednicima u Vojvodini

Z. GRUMIĆ

18. 07. 2023. u 20:00

UGOVORE o dodeli bespovratnih podsticajnih sredstava od 321,6 miliona dinara, koji će biti upotrebljeni za kupovinu nove opreme, uručio je danas u Novom Sadu predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović predstavnicima 44 privredna društva u Vojvodini.

ЗА НОВУ ОПРЕМУ БЕСПОВРАТНО 320 МИЛИОНА: Покрајина наставља са подршком привредницима у Војводини

Z. Grumić

Reč je o podsticajima koji se, preko konkursa Razvojne agencije Vojvodine, dodeljuju u kontinuitetu od 2018. godine, iz pokrajinskog Budžetskog fonda za sprovođenje mera razvojne politike.

- Nabavkom najsavremenije opreme pomoći ćemo tehnološki napredak, održati i proširiti broj zaposlenih u preduzećima i time omogućiti povećanje profitabilnosti naše privrede – istakao je Mirović prilikom uručivanja ugovora.

On je podsetio da je od formiranja Razvojne agencije Vojvodine pre pet godina, za nabavku opreme dodeljeno 176 ugovora kojima je raspodeljeno ukupno milijardu dinara bespovratnih sredstava iz pokrajinskog budžeta.

- Danas smo doneli odluku da već u septembru realizujemo novi konkurs, sa dodatnih milijardu dinara, što će biti novi finansijski, tehnološki i razvojni podsticaj za sve one koji žele da se bore na tržištu i da privređuju, a oni su za nas najvažniji – naglasio je Mirović izrazivši očekivanje da će i ulaganje privrede za tu namenu takođe dostići milijardu dinara.

Predsednik Pokrajinske vlade je napomenuo da je podrška nabavci opreme jedna od najvažnijih mera politike razvoja i dodao da je Razvojna agencija Vojvodine i osnovana da bi se kroz pomoć privredi omogućio razvoj privrednih društava u našoj zemlji i njihov tehnološki razvoj.

 

Najveći rast profitabilnosti

AP Vojvodina u poslednje tri godine beleži najveći rast profitabilnosti privrede, kada se uporedi sa Beogradskim regionom i sa regionima u centralnim i južnim delovima Srbije. - Očekujem da to u najznačajnijoj meri održimo i u narednom periodu - poručio je Mirović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!