ROK KOD STAROG MLINA: U subotu uveče u Kikindi sedmi ,,Suvača demofest"

R. Š.

14. 07. 2023. u 16:43

JEDINSTVENI jednodnevni ulični rok festival pod nazivom ,,Suvača demofest" biće održan u subotu uveče u Kikindi, ispred „Bifea 67“, pored starog mlina suvača.

РОК КОД СТАРОГ МЛИНА: У суботу увече у Кикинди седми ,,Сувача демофест

Foto: UM "Suvača demofest"

Sve je oko ove urbane rok svirke posebno, i naziv, i mesto odžavanja i poruka i misija. Naziv je nastao zbog piramidalnog mlina, jedinog takvog u našoj zemlji, bina se postavlja na ulicu, a cilj muzičara koji su ga pokrenuli jeste podrška mladim bendovima, promocija svih stilova rok muzike i odbrana rokenrola od svih drugih uticaja. Organizatori najavljuju da će svirati desetak bendova iz Bečeja, Zrenjanina, Novog Sada i Kikinde.

Program počinje već u 18 sati, kada će na uglu Srbobranske i Moravske ulice, već trdicionalno nastupiti snage muzičkog centra ,,Bubamara" iz Bečeja, a potom i kikindski bendovi ,,Metalic Gate" i ,,Fenix". U večernjem delu programa, koji će trajati do tri ujutro, sviraće kikindski bendovi ,,The Friends", ,,Roy", ,,Forged Destiny" i "Zenit", bečejski ,,Le Files", ,,The Teacher & The Revolutionars" iz Novog Sada, subotički ,,Faust, i zrenjaninski ,,Arhetipovi" ,,Nepalac" i ,,Uroš i Nejaki". Posebno mesto na festivalu imaće pobednici Zaječarske gitarijade - "Direct Drive - South Banat Rock Village". Organizator festivala je Udruženje muzičara "Suvača Demofest" koje ima podršku lokalne samouprave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA JE OTKRIVENO TOKOM OPERACIJE KOLENA? Evo u kom stanju je Novak Đoković i kada se vraća tenisu