KREATIVNE RADIONICE: Osnovci iz Vranja i deca izbeglice iz Ukrajine zajedničkoj humanitarnoj akciji

J. S.

04. 07. 2023. u 08:37

NA kreativnim radionicama osnovci iz Vranja i njihovi vršnjaci iz Ukrajine zajedno su slikali i crtali motive ljubavi, drugarstva i tolerancije.

КРЕАТИВНЕ РАДИОНИЦЕ: Основци из Врања и деца избеглице из Украјине заједничкој хуманитарној акцији

Foto: J.S.

Pravili su nakit i predmete od kartona i plastelina i pevali srpske i ukrajinske pesme. Nastavnica razredne nastave Marija Stevanović kaže da je interesovanje dece za zajedničke aktivnosti bilo veliko.

- Naša škola je i ranijih godina bila otvorena za decu migrante iz Avganistana i Sirije, nije prvi put da drugari koji su smešteni u kampu za izbeglice pohadjaju nastavu sa decom iz Vranja - objasnila je Stevanovićeva.

Ona je kazala da je jedina razlika što su deca sa drugarima iz Sirije i Avganistana komunicirala samo na engleskom, a sada i jedni i drugi dosta razumeju srpski odnosno ukrajinski jezik.

Skoro svi radovi izrađeni na zajedničkim radionicama osnovaca iz OŠ "Radoje Domanović" iz Vranja i njihovih vršnjaka iz Ukrajine koji borave u prihvatnom centru za izbeglice, prodati su na humanitarnoj izložbi. Sav prihod otišao je za lečenje devojčice Sofije Antić iz Vranja.

Osnovna škola “Radoje Domanović” bila je deo projekta “Zajedno” koji je sprovela organizacija Centar za aktivizam Vranje u saradnji sa IOM-om uz podršku Švajcarske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)