NIČE ŠKOLA ZA 700 ĐAKA: U Novom Sadu posle decenije i po gradiće se novi školski objekti

Z. GRUMIĆ

01. 07. 2023. u 07:16

NOVAC u budžetu Novog Sada za izgradnju zgrade osnovne škole u naselju Jugovićevu je obezbeđen i uskoro kreće realizacija javne nabavke. Tako će grad posle skoro deceniju i po dobiti prvi novi osnovnoškolski objekat, saopšteno je na sednici gradskog parlamenta.

НИЧЕ ШКОЛА ЗА 700 ЂАКА: У Новом Саду после деценије и по градиће се нови школски објекти

Pres služba Grada

- U okviru rekordnog budžetskog iznosa namenjenog obrazovanju, od čak 7,4 milijarde dinara, planirano je milijardu dinara za novu zgradu na Jugovićevu koja će, u skladu sa odgovarajućim propisima, biti izdvojeno odeljenje najbliže postojeće OŠ "Dositej Obradović" na Detelinari - istakla je članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić.

Napominjući da će novi objekat u novoizgrađenom naselju za pripadnike službi bezbednosti moći da primi od 600 do 700 učenika, ona je dodala da će uz finansijsku pomoć Pokrajinske vlade biti uskoro izgrađena i nova zgrada OŠ "Miloš Crnjanski" na Satelitu. To će znatno doprineti rešavanju problema nedostatka prostornih kapaciteta u novosadskom osnovnoškolskom obrazovanju.

- Obe nove škole, kojima će se Novosađani sigurno ponositi, biće jedne od najmodernijih u Srbiji - rekla je Vučinićeva podsetivši da je poslednja nova škola na području grada, OŠ "Marija Trandafil" u Veterniku, otvorena pre više od 13 godina.

Nastavljajući plan ulaganja u obrazovanje, Grad već ima spreman i projekat za novu osnovnu školu u Adicama, naselju koje takođe intenzivno raste, a privodi se kraju i proširenje zgrade OŠ "Vasa Stajić", u širem centru grada.

Odbornici su ubedljivom većinom glasova usvojili Odluku o mreži novosadskih osnovnih škola, u kojoj su 34 javne škole u 44 objekta i još pet dodatnih ustanova za osnovnoškolsko obrazovanje i vaspitanje. Predsednik odborničke grupe radikala Đurađ Jakšić, naglasio je da su nove zgrade škola nasušna potreba za naselja Sajlovo, Adice i Nova Detelinara, jer je u njima sve više dece pa su najbliže postojeće škole praktično pretrpane.

Ime po junacima sa Košara

U PLANU je da nova škola na Jugovićevu dobije naziv po junacima sa Košara. - Verovatno će ta odluka biti doneta na inicijativu gradonačelnika - napomenula je Dina Vučinić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave