ZA BOLJI I EFIKASNIJI RAD: Predstavnici jugoistočnih i beogradskih učeničkih i studentskih domova u Zrenjaninu

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

25. 06. 2023. u 15:04

PREDSEDNIK Zajednice učeničkih i studentskih domova jugoistočne Evrope i direktor beogradskog Doma učenika "Milutin Milanković", Nenad Milenović, posetio je Zrenjanin.

ЗА БОЉИ И ЕФИКАСНИЈИ РАД: Представници југоисточних и београдских ученичких и студентских домова у Зрењанину

grad Zrenjanin

On je sa domaćinom, Sinišom Vukićem, direktorom Doma učenika srednjih škola "Angelina Kojić - Gina" u Zrenjaninu, obišao Gradsku kuću, gde su razgovarali sa gradonačelnikom Zrenjanina, Simom Salapurom, o idejama i aktivnostima udruženja Zajednica učeničkih i studentskih domova jugoistočne Evrope, kojem je pristupio i zrenjaninski Dom učenika.

Udruženje je osnovano zbog potrebe razmene iskustava stručnjaka zaposlenih u vaspitno - obrazovnim ustanovama i rešavanju i predupređivanju eventualnih nepoželjnih pojava, kao i boljem radu. Učesnici sastanka složili su se da su ovakve ustanove strateški objekti i nacionalni resursi svake države, te da će razmena iskustava i podizanje nivoa obučenosti zaposlenih rezultirati efikasnijim savladavanjem eventualnih novih vanrednih situacija.

Udruženje Zajednica učeničkih i studentskih domova jugoistočne Evrope, funkcioniše kao regionalna organizacija, čiji su članovi vaspitno - obrazovne ustanove, a stručnjaci različitih profila, pravnici, ekonomisti i vaspitači moći će bolje da sagledaju načine, metode i iskustva koje u radu imaju njihove kolege iz drugih ustanova širom regiona.

- Poboljšanjem uslova, organizacije i načina rada, nesumnjivo će biti poboljšan i kvalitet rada sa mladima koji su korisnici usluga domova učenika, kao i rad domova na promociji pozitivnih sistema vrednosti u državi i društvu - naglasio je gost Zrenjanina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije