CEVI STARIJE OD POLA VEKA: Rekonstrukcija gradske vodovodne mreže u Zrenjaninu

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

21. 06. 2023. u 13:15

PRVA faza rekonstrukcije gradske vodovdne mreže u Zrenjaninu, posle naselja Ruža Šulman, Šumica i Karađorđev trg, nastavljena je zamenom dotrajalih cevi, starih više od 50 godina,  u naselju Mala Amerika, u širem centru grada.

ЦЕВИ СТАРИЈЕ ОД ПОЛА ВЕКА: Реконструкција градске водоводне мреже у Зрењанину

VIK Zrenjanin

U okviru radova biće izgrađeno oko 6,4 kilometara nove vodovodne mreže u 12 ulica ovog naselja. Trenutno se nove polietilenske cevi ugrađuju na potezu ulica Narodne omladine i Zmaj Jovina, uz oko osam kilometara vodovodnih priključaka, koji vode od glavnog uličnog voda do šahtova korisnika, za oko 600 objekata i zamenu svih vodomera.

- Ugrađujemo sekcione zatvarače na krakovima mreže, što će omogućiti da u budućnosti prilikom intervencija ne dolazi do isključenja kompletnog naselja, već samo onog dela u neposrednoj blizini mesta kvara, kao i podzemni hidranti za efikasnije ispiranje vodovodne mreže i za gašenje mogućih požara - ističe mr Siniša Gajin iz zrenjaninskog "Vodovoda", uz napomenu da prva faza rekonstrukcije gradske vodovodne mreže obuhvata i zamenu cevi u samom centru Zrenjanina, čime će biti rekonstruisano ukupno 19 kilometara mreže.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)