POLIGONI NA 1.550 KVADRATA: "Novosti" na najvećem sportskom gradilištu koje niče u Kruševcu (VIDEO)

S.BABOVIĆ

19. 06. 2023. u 14:00

TRENUTNO najveće sportsko gradilište u Srbiji je na periferiji Kruševca, gde se privode kraju radovi na izgradi prvog parka sa poligonima za skejt i adrenalinski biciklizam, na čak 1.550 kvadratnih metara.

ПОЛИГОНИ НА 1.550 КВАДРАТА: Новости на највећем спортском градилишту које ниче у Крушевцу (ВИДЕО)

FOTO:S.Babović

Radnici već danima vode borbu protiv kiše i blata kako bi izgradili najmoderniji skejt-park i prvu "pamp trek", stazu za bicikliste.

- Ideja da budemo inovativni i napravimo ovakav park sa nekoliko poligona rodila se krajem 2021.godine, tako da smo intenzivno radili na celom projektu, koji nije bio jednostavan - predočava za "Novosti" Vladimir Petrović, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i sport. - Sportski kompleks namenjen je svim generacijama, profesionalnim sportistima i rekreativcima.

Lokacija Starog aerodroma, gde je prošlog juna otvoren Stadion FK Jedinstvo 1936, praktično je jedina zadovoljavala visoke kriterijume projekta. Samo je površina namenjena skejt- vožnji na oko 650 kvadrata.

- Skejt-park je specifičan sam po sebi zbog vrste materijala i finalne obrade, gde je posebna vrsta betona dovedena do posebnog crnog sjaja - iznosi Petrović. - Time se u parku sa 11 elemenata dobija površina glatka kao staklo.

Pamptrek se prostire na 900 kvadrata. Oba sadražaja nisu i jedina na ovom prostoru. Završava se i teretana na otvorenom, a u planu su i tereni za tenis, male sportove, dečje igralište. I do kompleksa i unutar njega prolaze pešačke i biciklističke staze.

Stadion u blizini

ODMAH do novih poligona je od prošle godine fudbalski stadion Jedinstvo 1936. To je čak četvrti fudbalski stadion u Kruševcu,a ujedno i drugi stadion za atletiku. Moderan sportski objekat sa reflektorma,veštačkom travom, tartan stazom i drugim elementima, koji dozvoljavaju održavanje vrhunskih sportskih događaja.

Sagovornik "Novosti" podvlači da će biti i klupa i zelenila. Kompleks će biti otvoren i u večernjim satima. Otuda je osvetljenje poseban segment svih poligona. Autori projekta se nadaju da će mladi umesto zagušljivih kafića i tokom večeri birati - sport ili vežbe na otvorenom.

- Neće ovo biti samo mesto za sportsko - rekreativne sadržaje, nego i prostor gde će se mladi družiti, organizovati festivale, koncerte i učestvovati u svim drugim kreativnim aktivnostima koje podrazumeva "skejt kultura" - kaže Vladimir Petrović. - Budući korisnici povremeno testiraju poligon i prezadovoljni su. Nestrpljivi su da bude i zvanično otvoren.

Sa 7,5 miliona dinara, nadležno ministarstvo je konkursno pomoglo izgradnju pamp treka, dok je iz gradskog budžeta za projekat skejt parka izdvojeno 16,7 miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)