PLESALI PREDŠKOLCI: Tradicionalna manifestacija koja traje sedam godina (FOTO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

02. 06. 2023. u 14:37

TRADICIONALNI ples predškolaca, manifestacija pod nazivom Zdravo, svete, održan je osmi put na Trgu slobode u centru Zrenjanina, uz učešće dece predškolskog uzrasta iz svih zrenjaninskih vrtića, njihovih vaspitača i roditelja.

ПЛЕСАЛИ ПРЕДШКОЛЦИ: Традиционална манифестација која траје седам година (ФОТО)

grad Zrenjanin

Ples je, po običaju, otvorio gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, uz podsećanje da je ovakvu manifestaciju predškolaca Zrenjanin pokrenuo kao prvi grad u Srbiji, pre sedam godina. 

- Najlepši ukras koji šaljemo iz našeg grada, sa ove manifestacije, a vi, draga deco, od jeseni ćete imati novu, ponosnu titulu đak prvak i ja vam želim mnogo uspeha u đačkom dobu, u novim izazovima, sa starim i novim drugarima u školama - naglasio je gradonačelnik Zrenjanina, uz napomenu da se akcija dodele besplatnih udžbenika, školskih torbi i pribora, na početku naredne školske godine nastavlja.

Prisutnima se obratio i direktor Predškolske ustanove Zrenjanin Željko Cvijanović, ističući da se na trgu okupila budućnost grada, da su vaspitači jedan deo posla na njihovom obrazovanju i vaspitanju uradili i da im sada predstoji đačko doba.

Ples predškolaca pokrenuli su 2016. godine Grad Zrenjanin i Predškolska ustanova Zrenjanin, uz podršku vaspitača i koordinatorke plesa Nikolete Vidaković, a po uzoru na tradicionalnu svečanost u kojoj učestvuju maturanti. Koliko je manifestacija predškolaca zaživela, svedoči činjenica da je i ove godine učestvovalo nekoliko stotina dece, koja su se za ples pripremala u svojim vrtićima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

EKSPLOZIJA I POŽAR U KNJIGOVODSTVENOJ AGENCIJI U ČAČKU: Oštećen i kozmetički salon, poznato da li ima povređenih