NIŠTA NEĆE BITI KAO RANIJE: Đaci poslali potresne poruke povodom ubistva u školi na Vračaru (FOTO)

R. Š.

05. 05. 2023. u 16:04

UČENICI i građani Kikinde, posebno srednjoškolci, danas su se masovno pomolili i zapalili sveće za stradale i ranjene beogradske đake i ostale žrtve u OŠ „ Vladislav Ribnikar“, kao i za stradale građane Mladenovca.

НИШТА НЕЋЕ БИТИ КАО РАНИЈЕ: Ђаци послали потресне поруке поводом убиства у школи на Врачару (ФОТО)

Foto: R. Šegrt

Za njih su se molili u Crkvi Sv. Nikole u centru grada, a ispred hrama su palili sveće, ostavljali cveće, prvenstveno bele kale i ruže. Najbrojniji su bili gimnazijalci.

Učenici kikindske gimnazije „Dušan Vasiljev“ došli su organizovano sa svojim profesorima i u nemoj koloni, žaleće stradalu mladost, ulazili u crkvi.

Izražavajući ljubav prema beogradskim osnovcima koji su ubijeni u svojoj školi, ispred crkve su palili sveće i ostavljali sveće. Na tom mestu bilo je i igračaka, ali i poruka.

- Ništa više nije isto i nikada neće biti kao što je bilo ranije. Ostaje nam samo borba i sećanje na neko srećnije vreme kada ste zajedno bili svi koje nijedna slika, ni pesma ne mogu vratiti – pisalo je na jednoj poruci iz Kikinde za stradale u Beogradu 3. maja i Mladenovcu 4. maja.

Saosećanje sa porodicama stradalih i ranjenih đaka u Beogradu, njihove profesorke i hrabrog radnika obezbeđenja, kao i građanima Mladenovca, osim velikog broja kikindskih srednjoškolaca izrazili su i njihovi roditelji, bake i deke. Učenici OŠ „Vuk Karadžić“ ostavili su poruke ljubavi za poginule bez krivice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)