OAZA ČISTOG VAZDUHA: Planina Goč poviše Kraljeva omiljeno praznično izletište

G. ĆIROVIĆ

02. 05. 2023. u 12:39

I OVE godine na tradicionalnom prvomajskom uranku na poznatim izletištima u okolini Kraljeva okupili su se izletnici iz svih krajeva Srbije, a kao i lane najviše ih je bilo na Goču.

ОАЗА ЧИСТОГ ВАЗДУХА: Планина Гоч повише Краљева омиљено празнично излетиште

G.Šljivić

Na prelepim proplancima ove pitome planine poviše Kraljeva, uz bistru planinsku rečicu, odnosno svuda gde je pogodno mesto za izlet, piknik i roštiljanje, mogla se osetiti praznična, prvomajska atmosfera.

G.Šljivić

 

- Prethodni dan je palo dosta kiše pa je zemlja mokra i ima dosta blata, ali to nas nije poklebalo da i ovaj prvomajski praznik provedemo na Goču. Polako spremamo roštilj, piće je već ohlađeno i ostajemo sve do večeri. A, ako se ipak odlučimo da ostanemo i narednu noć, tu su šator i vreće za spavanje – poručuju Dejan i Stefan iz Raške.

Za boravak na čistom vazduhu, šetnju šumskim stazama i uživanje u netaknutoj prirodi stoletnih šuma, produženi praznični vikend iskoristili su i izletnici iz Kragujevca koji će, kako kažu, jedan dan provesti na Goču, a jedan u Bogutovačkoj Banji.

G.Šljivić

 

- Kad god nam se ukaže prilika trudimo se da pobegnemo iz grada u prirodu, daleko od betona i asfalta. Ne zanimaju nas popularne destinacije poput Kopaonika ili Zlatibora gde je uvek kao u košnici, već da punim plućima udišemo čist, planinski vazduh. Goč je idealan za tako nešto, prava oaza – pojašnjava grupa Kragujevčana dok se priprema ze šetnju šumom do obližnjeg jezera.

G.Šljivić

 

Sličnu atmosferu zabeležili smo i u obližnjoj Lopatnici, Bogutovcu, planinskim proplancima Stolova, uz Ribnicu, Žičku reku i Ibar gde je prvomajsko druženje takođe potrajalo do kasnih večernjih sati.

G.Šljivić

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)