PUTNIČKI VOZ ISKLIZNUO IZ ŠINA: Krenuo Pomoćni voz za Trnavac, nema oštećenja pruge

S. M. J.

06. 03. 2023. u 12:35

PUTNIČKI voz koji saobraća na liniji Prahovo – Zaječar ispao je iz šina neposredno nakon što je pošao iz stanice Trnavac.

ПУТНИЧКИ ВОЗ ИСКЛИЗНУО ИЗ ШИНА: Кренуо Помоћни воз за Трнавац, нема оштећења пруге

V.Ć.

U stanici Trnavac, putnički voz prilikom polaska sa trećeg koloseka danas u 10 sati i 52 minuta sa jednom svojom osovinom iskliznuo je sa šina, navodi se u saopštenju Infrastrukture železnice Srbije. Voz sa dvadesetak putnika kretao se iz Prahova kod Negotina kod Zaječara ali je nakon što je izašao iz stanice iznenada skliznuo sa šina kada mu je na propustu ispala prednja osovina.

- Prilikom ovog iskliznuća nije bilo povređenih, nema prevrtanja vagona ni oštećenja pruge, a železnički saobraćaj na ovoj deonici nije u prekidu. Na mesto iskliznuća krenuo je Pomoćni voz za raščišćavanje posledica vanrednih događaja, kako bi se iskliznuli vagon što pre vratio na šine -navodi se u saopštenju Infrastrukture železnice Srbije.

Iako su u ovim krajevima često beleženi brojni incidenti i akcidenti, srećom bez posledica, kada su iz šina iskliznule cisterne sa fosfornom kiselinom, pa čak i amonijakom, a neretko i putnički vozovi, deo železničke infrastrukture, sagrađene daleke 1922. godine, od Prahova do Zaječara i od Zaječara do Knjaževca još uvek nije rekonstruisan.

Krajem minule godine i kod zaječarskog sela Vratarnica, na delu pruge Minićevo – Zaječar iskliznula je iz šina  prva cisterna sa svoje dve osovine, iz kompozicije koja je prevozila fosfornu kiselinu, a krajem januara su u stanici Zaječar na četvrtom koloseku iskliznule dve vagon cisterne, takođe natovarene fosfornom kiselinom, sa oba obrtna postolja. U oba incidenta nije zabeleženo curenje ovih opasnih materija. Ovakva iskliznuća dešavala su se u više navrata i na delu pruge kod Kobišnice, pa čak i u samoj železničkoj stanici u Negotinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda