SVEČANI PRIJEM NA FELIKS ROMULIJANI: Nacionalno priznanje Bori Dimitrijeviću

S. M. J.

27. 02. 2023. u 18:56

GRADONAČELNIK Zaječara Boško Ničić priredio je na Feliks Romulijani svečani prijem za Boru Dimitrijevića, dugogodišnjeg direktora Istorijskog arhiva i zaječarskog Narodnog muzeja, koga je nedavno predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlikovao za doprinos u kulturi.

СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ НА ФЕЛИКС РОМУЛИЈАНИ:  Национално признање Бори Димитријевићу

Foto: Grad Zaječar

U organizaciji Narodnog muzeja Zaječar na arheološkom lokalitetu Feliks Romulijana priređen je prijem povodom dodele nacionalnog priznanja, Sretenjskog ordena trećeg stepena, Bori Dimitrijeviću, dugogodišnjem direktoru Istorijskog arhiva i Narodnog muzeja u Zaječaru.

-Malo ljudi ima tu čast da ovo priznanje dobiju povodom Dana državnosti, i ovo je prilika da Bori Dimitrijeviću svi zajedno čestitamo. Zajedno smo dugo godina radili na tome da očuvamo kulturnu baštinu. Feliks Romulijanu smo zajedno čuvali i posle dugo vremena, došli smo do izgradnje i Vizitorskog centra. Ima još puno toga i da zajedno uradimo, jer je Feliks Romulijana neiscrpna riznica kulture i istorije - rekao je ovom prilikom gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić.

Bora Dimitrijević, autor brojnih knjiga i publikacija, kao i mnogih autorskih projekata, utemeljivač Zadužbine Nikola Pašić, ali i dobitnik brojnih nagrada od kojih i nagrade „Turistički cvet“ zahvalio se gradonačelniku Nišiću, direktoru Narodnog muzeja Zaječar Vujadinu Miloševiću, svojim saradnicima i svima onima bez kojih, dodai he, ovog priznanja ne bi bilo.

- Ovo veliko državno priznanje podeliću sa vama. Hvala svima koji ste mi omogućili da jedan svoj san dosanjam zajedno sa vama - rekao je Dimitrijević, kome je u Beogradu, na Sretenje, predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio Sretenjski orden trećeg stepena za doprinos u kulturi.

Prijemu na Feliks Romulijani prisustvovali su predstavnici Gradske uprave Zaječar, kulturnih institucija, kao i brojne druge zvanice, saradnici i prijatelji Bore Dimitrijevića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)