ČEPOVIMA KUPILI 72 ORTOPEDSKA POMAGALA: Još jedna uspešna akcija pomoći, hodalica za specijalnu školu u Vršcu

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

22. 02. 2023. u 14:05

SPECIJALNA škola "Jelena Varjaški" iz Vršca je od vršačkog udruženja "Parakvad VŠ“ dobila hodalicu za slabije pokretna lica, koja je kupljena u okviru akcije "Sakupi humani čep“.

ЧЕПОВИМА КУПИЛИ 72 ОРТОПЕДСКА ПОМАГАЛА: Још једна успешна акција помоћи, ходалица за специјалну школу у Вршцу

fOTO: Parakvad VŠ

Direktorka te ustanove Ljiljana Bešlin zahvalila se darodavcima i istakla da je njihova humanitarna akcija jedna od retkih koja je zaista zaživela među ljudima, jer se kutije za namensko sakupljanje čepova mogu videti na svakom koraku.

-Ovo nije prvo ortopedsko pomagalo koje smo dobili od „Parakvada VŠ“. Zadovoljni smo što i sami doprineli kupovini ove hodalice, jer naši đaci, uprkos svim svojim teškoćama, rado učestvuju u sakupljanju čepova. Imamo dosta dece sa telesnim invaliditetom i zato nam je svako pomagalo dobrodošlo – istakla je direktorka.

Ova hodalica je ukupno 72. ortopedsko pomagalo, koje je „Parakvad VŠ“ obezbedio zahvaljujući prodaji plastičnih čepova.

-Naša akcija traje već pet godina i za to vreme smo ukupno prikupili preko 150 tona čepova. Zbog aktuelne situacije u svetu, i ortopedska pomagala su poskupela, pa nam je sada potrebno mnogo više čepova kako bismo ih kupili. Srećom, ljudi koji od nas otkupljuju čepove trude se da nam daju što veću otkupnu cenu, jer znaju da je reč o humanitarnoj akciji – kaže Dragan Vitorović, predsednik ovog udruženja.

Sva pomagala, inače, doniraju isključivo osobama koje nemaju pravo da ih dobiju preko RFZO.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)