DA ĐOŠANOVIĆI LAKŠE PREBRODE ZIMU: Fondacija „Humana srca“ pomogla porodicu u Kikindi sa četvoro dece

Рада Шегрт
Rada Šegrt

17. 02. 2023. u 14:15

Fondacija „Humana srca“ još jednom je u Kikindi pokazala veliko srce humanosti.

ДА ЂОШАНОВИЋИ ЛАКШЕ ПРЕБРОДЕ ЗИМУ: Фондација „Хумана срца“ помогла породицу у Кикинди са четворо деце

Foto: Grad Kikinda

Bračnom paru Saši i Heleni Đošanović, koji imaju četvoro maloletne dece, uručili su pakete pomoći za decu, ali i novčani prilog. Saša i Helena su 23 godine u braku i imaju tri sina i ćerku, ali nijedno od njih nema stalno zaposlenje. Najstariji sin Miloš ima 14 godina, Momčilo 11, Mihajlo sedam i na jesen će u školu, a Milica ima pet godina. Đošanovići su se devet godina borili za potomstvo, a kada su dobili decu njihovu sreću povremeno pomuti samo nemaština.

- Jedino ja zarađujem, radim kao moler. Doskoro smo živeli kao podstanari. Iako smo uspeli da steknemo skroman krov nad glavom, ipak deci mnogo toga nedostaje. Teško nam je da kupimo školski pribor za sve. Deca su poželeli i nove zimske jakne i računar – ispričao je Saša Đošanović, koji je najmlađe dete dobio pre pet godina, kada je imao 44 godine i najvažnije mu je da deci obezbedi što bolje uslove za život.

VELIKE DONACIJE

„Humana srca“ do sada su značajno pomogla dve kikindske porodice, Maleševićima u naselju Železnički novi red sanirali su krov spratne kuće, koji je oštećen u požaru. Najveća pomoć pružili su šestočlanoj porodici Zarić, kojoj su renovirali celu kuću, zamenili krov i kompletno je opremili. Đošanovići su treća porodica koja je dobila pomoć.

Nikolina Đujić, izvršna direktorka fondacije uručila im je odeću, obuću, školski pribor i laptop računar, a doneli su i finansijsku pomoć koja će im poslužiti da lakše prebrode zimu.

-Kada nam se Saša javio telefonom i ispričao priču kako su se on i supruga borili za potomstvo i kako sada imaju četvoro dece, ali nisu trajno zaposleni, odmah smo odlučili da im pomognemo. Oni još uvek nemaju stalno zaposlenje i pozivam sve one koji mogu da im pomognu. Najvažnije bi bilo da Saša ima posao i time bi njihov položaj bio izvesniji – navela je Đujićeva.

Ona je istakla da im je mnogo drago što ih građani Kikinde prepoznaju kao velike prijatelje i da se ovde ne zaustavljaju, već će i dalje pomagati. Gradonačelnik Nikola Lukač je posebno zadovoljan podrškom ove fondacije porodicama u Kikindi.

- Imamo izuzetno dobru saradnju sa ovom fondacijom. Drago nam je da smo to pokazali i na ovaj način, pomažući porodici Dušanović, a fondacija ima i nove ideje i nadamo se da će se one realizovati. I nama i njima je najdraže kada usrećimo decu i stvorimo im bolje uslove za odrastanje – rekao je Lukač.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVINARKA KOJA JE POSTALA NASLOV: Sportsko čudo u Srbiji - okupila otpisane košarkašice i svi sad pričaju šta je sa njima uradila