SJAJAN GEST KLADOVSKIH BIBLIOTEKARA: Najaktivnijim čitaocima knjige na dar

S. M. J.

05. 02. 2023. u 17:36

BIBLIOTEKA “Centar za kulturu” Kladovo nagradila je svoje najaktivnije čitaoce koji su u prethodnoj godini pročitali najviše knjiga.

СЈАЈАН ГЕСТ КЛАДОВСКИХ БИБЛИОТЕКАРА: Најактивнијим читаоцима књиге на дар

Biblioteka Kladovo

Tamara Šepecanović iz Kladova najaktivniji je čitalac ovdašnje Biblioteke „Centar  za  kulturu“ u kategoriji odraslih. Ona je u 2022. godini pročitala 155 naslova.  U kategoriji dece nagrađeni su Danka Mišić iz Kladova sa 126 pozajmljenih i vraćenih naslova, Katarina i Milutin Klencovljević iz Kladova sa 113 i 108 knjiga, a u kategoriji korisnika bibliobusa Marija Radanović iz Kostola sa 98 knjiga i Aleks Đorđišanović iz Rtkova sa 70.

Biblioteka „Centar za kulturu“ nagradila je knjigama i osamdesetsedmogodišnjeg Ljubomira Suhaneka kao najstarijeg čitaoca.  U kategoriji najmlađi čitaoc, nagrađeni su trogodišnjaci Matea Spasojević, Petra Marinković i Aleksandar Đorđević.

-Biblioteka “Centar za kulturu” Kladovo od 2019. priređuje svečano proglašenje najaktivnijih čitaoca u prethodnoj godini sa željom da nagradi najvernije čitaoce biblioteke i bibliobusa ali i da im se zahvali na poverenju i podsticaju – navode u ovoj ustanovi kulture.

Zahvalnice su uručene i čitaocima: Iliji Markoviću, Danijeli Jovanović, Aniti Čuperkić i Jasminu Šehmujoviću u kategoriji odraslih, Milošu Dumitraškoviću i Sofiji Jozić u kategoriji dece i Jovani Grujić, Neveni Buzganović i Jovanu Praliću u kategoriji korisnika bibliobusa koji redovno obilazi 12 kladovskih sela.

- Izbor nagrađenih i pohvaljenih čitalaca izvršen je između 1.283 korisnika koliko je registrovano u 2022. godini – podsećaju u Biblioteci „Centar za kulturu“ u Kladovu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)