MARIJA STANIĆ PRVA: Plivanje na Bogojavenje u Sremskoj Kamenici

Lj.P.

19. 01. 2023. u 15:34

DO Bogojavljenskog krsta u Sremskoj Kamenici, prva je doplivala devetnaestogodišnja Marija Stanić, članica Plivačkog kluba „Vojvodina“ koja je rekla da joj je velika čast što je učestvovala u ovom činu, kao i to da su danas svi koji su skočili u Dunav i zaplivali za časni krst pobednici.

МАРИЈА СТАНИЋ ПРВA: Пливање на Богојавење у Сремској Каменици

FOTO:Pres služba Grada

Na veliki hrišćanski praznik Bogojavljenje, Srpska pravoslavna crkva i  Mesna zajednica Sremska Kamenica organizuju ovaj događaj.

Nakon liturgije koja je održana u Hramu rođenja presvete Bogorodice, krst je spušten do Dunava nadomak stadiona „Fruškogorac“, a zatim je zamenik gradonačelnika Igor Crnobarac zajedno sa članicom Gradskog veća za obrazovanje Dinom Vučinić, osveštani ledeni krst položio u Dunav.

- Drago mi je što smo se nakon dve godine pauze ponovo okupili na sada već tradicionalnom mestu u Sremskoj Kamenici na Dunavu gde je održano plivanje za časni krst. Takođe, raduje me što je i ove godine izuzetno veliki odziv građana za učešće u ovom događaju. Danas je ukupno 100 hrabrih i časnih plivača, od kojih i pet dama zaplivalo Dunavom, a jedan od učesnika bio je i član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin koji učestvuje u ovom nadmetanju kao plivač i kao organizator događaja. Plivači su pokazali svoju hrabrost i vitešvo i to kako se na ovaj način čuva naša tradicija, vera i običaji na koje smo posebno ponosni – rekao je Igor Crnobarac.

On je dodao da je zahvaljujući izuzetno dobroj saradnji policije, vojske, žandarmerije, crkve i gradske uprave događaj uspešno organizovan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

MNOGI IH KUPE PA SE POKAJU: Od kojih polovnih automobila treba bežati - nećete moći da ih prodate