KOD JAGODINE DUPLO VIŠE PLIVAČA NEGO LANE: Mihailo iz Kruševca prvi doplivao do Časnog krsta (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

19. 01. 2023. u 15:43

Mihailo Adžić (26) iz Kruševca prvi je doplivao do Časnog krsta u Bagrdansko-vojštanskom jezeru nadomak Jagodine.

КОД ЈАГОДИНЕ ДУПЛО ВИШЕ ПЛИВАЧА НЕГО ЛАНЕ: Михаило из Крушевца први допливао до Часног крста (ФОТО)

Foto:grad Jagodina

Ovo mu je bio deveti put da pliva na Bogojavljenje, a sedmi Časni krst koji je osvojio.

Za Časni krst nadmetalo se gotovo duplo više, 71 plivač, nego lane. Bilo je i dosta devojaka.

- Neopisivo je predstavljati svoju veru i boriti se za tako veličanstveni čin – rekla je Aleksandra Janković iz Jagodine.

Foto:grad Jagodina

Foto:grad Jagodina

Foto:grad Jagodina

Foto:grad Jagodina

- Plivam već 20 put. Jedva čekamo taj dan da bismo se videli, družili i plivali povodom Bogojavljenja – kazao je Slađan Veljković iz Bagrdana.

- Izgleda da se samo u Jagodini događa ovako nešto. Nisam mogao da verujem da na ovakav način može da se iskaže vera, što je za svaki pohvalu. Posebno me raduje što je svake godine sve više mladih – ocenio je Čedomir Vučićević, predsednik Organizacionog odbora plivanja za Časni krst u Jagodini i dodao da se plivanje za Časni krst na Bagrdansko-vojštanskom jezeru održava već 21 godinu.

Povodom velikog hriščanskog praznika Bogojavljenja, rezan je i slavski kolač. Ovgodišnji kolačar Mikica Nikolić kolač za narednmu godinu predao je Aleksi Petroviću.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

LESKOVČANIN IZ NOVOG SADA VRAĆA DUG KIKINDI: Radiolog iz Instituta za zaštitu dece i omladine najavio besplatne preglede