POMOĆ ZA LAKŠU STAROST I ZIMU: Udruženje "Komuna" iz Lešnice već dve godine brine o Lozničanima

V. Mitrić

19. 01. 2023. u 06:30

UDRUŽENjE "Komuna", pre dve godine osnovano da brine o najstarijima u lozničom kraju, neprekidno realizuje kampanju pod motom "Pomozimo starima u teškim danima".

ПОМОЋ ЗА ЛАКШУ СТАРОСТ И ЗИМУ: Удружење Комуна из Лешнице већ две године брине о Лозничанима

Stanka Ercegovčević, Foto V. Mitrić

I, dosad su pomogli mnogima - od nepokretnih, do slabovidih - mahom nevoljnicima koji su na kućnom lečenju i pokušavaju da se izbore sa pratećim bolestima.

- Većina njih, nažalost, živi u teškim uslovima i sa skromnim primanjima, pa nemaju novac za nabavku medicinskog materijala koji ne plaća Fond za zdravstveno osiguranje. Najčešće se radi o pelenama za odrasle, prostirkama za ležajeve, fiziološkim rastvorima, hidrogenu, gazi... - nabraja Stanka Ercegovčević, predsednica udruženja "Komuna" iz Lešnice, čija je misija da zajedničkim snagama prikupe novac za kupovinu najmanje deset medicinskih paketa za najugroženije, s tim da svaka takva pomoć bude dovoljna bar za tri meseca.

Stanka (desno) sa jednom od sugrađanki, Foto V. Mitrić

- Posebno smo ponosni na poduhvat iz novembra, kada smo uz donacije nekoliko lokalnih preduzetnika i pojedinaca prikupili više od 200.000 dinara, te kupili osnovne namirnice - zaključuje Stanka Ercegovčević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

OAZA MIRA I ZELENILA: Dom Radoša Bajića ograđen zidovima - porodica čuva svoju privatnost (FOTO)