DEDA MRAZ NE ŽIVI SAMO NA SEVERNOM POLU: Iz Mokrina, na trotinetu, došao u Kikindu da bi obradovao jednu posebnu devojčicu (FOTO/VIDEO)

Рада Шегрт
Rada Šegrt

02. 01. 2023. u 16:19

MOKRINČANIN Nenad Neša Čavić (41) ponovio je prošlogodišnji podvig humanosti. Danas je u odelu Deda Mraza, na trotinetu, došao iz Mokrina do Kikinde da bi Maji Marinkov (17), devojčici sa posebnim potrebama, uručio novogodišnji paketić.

ДЕДА МРАЗ НЕ ЖИВИ САМО НА СЕВЕРНОМ ПОЛУ: Из Мокрина, на тротинету, дошао у Кикинду да би обрадовао једну посебну девојчицу (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: R. Šegrt

Prošle godine je pešačio oko 15 kilometara od svoje do Majine kuće kako bi je obradovao poklonom. Ove godine učinio je to na malo drugačiji način, ali sa istim osećajem ljubavi prema ovoj devojčici. Oba puta, i prošle i ove godine, ova dela učinio je na svoj rođendan, 2. januara.

- Druga deca su pisala pisma Deda Mrazu šta da im donese na poklon, a ja sam Maji doneo pismo u kojem je, osim želje da joj se ostavre sve želje u Novoj godini, pisalo da smo ona i ja privilegovani, jer smo voljeni, slobodni, jedinstveni, pametni, drugačiji i zdravi. Takvima nas je učinio splet lepih okolnosti ili još češće jedna ili više osoba. Istovremeno sam joj obećao da ću i ubuduće, svakog 2. januara, doći da joj donesem poklon i da joj poželim sve najbolje – napisao je Čavić svoje želje ovoj devojčici.

Majina majka Dubravka Bajilo kaže da je devojčica presrećna zbog toga što ima svog „ličnog“ Deda Mraza i njegovom dolasku radovala se od ranog jutra.

- Obradovala mu se na poseban, svoj način. Uživala je i kada ju je Neša provozao na trotinetu. Sve ovo ona doživljava na specifičan način - otkrila nam je Majina majka Dubravka.

Osim ovog humanog gesta, Neša Čavić već pet godina u Mokrinu organizuje akciju podele novogodišnjih paketiča deci lošijeg materijalnog stanja. Sa prijateljim, poznanicima, ali i donatorima, ove godine skupio je oko 100 poklon paketića koje je, kao Deda Mraz, podelio deci u svom selu, kojima roditelji nisu u mogućnosti da kupe praznični dar. Prošle godine podelio je oko 250 paketića mokrinskoj deci.

BONUS VIDEO - SENZACIJA KAKVA SE RETKO VIĐA: Pirotehničko-laserski šou sa Kule Beograd iz vazduha

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili