BOLJI USLOVI ZA SPORT: U renoviranje Sportskog centra u Rumi grad ulaže 23 miliona

S. K.

22. 11. 2022. u 06:00

RENOVIRANjEM Sportskog centra u Rumi, u koje lokalna samouprava ulaže 23 miliona dinara, sportisti raznih takmičenja dobiće znatno bolje uslove za trening i utakmice, kaže za "Novosti" Igor Damjančuk, direktor Sportskog centra u Rumi. Vraćanje u halu sportskih klubova biće omogućeno oko 20. decembra, kada se i očekuje završetak svih poslova.

БОЉИ УСЛОВИ ЗА СПОРТ: У реновирање Спортског центра у Руми град улаже 23 милиона

Uslovi međunarodnog takmičenja, Foto S. K.

Iako se svake godine sportska hala održavala, ove godine došla je na red kompletna rekonstrukcija, ne samo unutrašnjosti sale već i ulaza.

- Završeni su radovi na parketu. Izvađen je stari i postavljen novi, stavljena je nova podloga sa amortizerima i neophodnim nivelacijama. Paralelno sa tim, radi se na uređenju svih ulaza, kao i sređivanju hodnika kod svlačionica. U planu je izrada spuštenih plafona, nove rasvete, kao i kompletno krečenje prostorija - kaže Damjančuk, dodajući da će nakon ovih obimnih radova, hala ispunjavati uslove međunarodnog takmičenja.

Neklizajući granit umesto mermera, Foto S. K.

I ispred Sportskog centra, umesto starog, dotrajalog mermera, postaviće se neklizajući granit, što je veoma značajno zbog svakodnevne velike frekvencije sugrađana koji ovde prolaze.

- Od sledeće nedelje, na spoljnim i unutrašnjim delovima Sportskog centra počeće postavka video-nadzora, kako bi objekat bio u potpunosti zaštićen i bezbedan. Planiran je početak radova i na zameni rasvete u Velikoj sali - naglašava direktor SC Ruma.

Ruma, koja je poznata kao grad sporta ima muško-ženski košarkaški, odbojkaški i rukometni klub, zatim dva džudo kluba, po jedan karate, savate, kik-boks i tekvondo.

- Sada će svi ti sportisti imati idealne uslove za trening i utakmice. Sledeće godine u planu je i sređivanje kuglane i teretane, tako da će sportski centar kompletno biti modernizovan - zaključuje Damjančuk.

TURNIR U FUTSALU

Sportska hala će 21. decembra u potpuno renoviranoj hali spremna dočekati Zimski turnir u futsalu, koji će na radost svih ljubitelja sporta ove godine biti ponovo organizovan, posle pauze od šest godina.

Ilustracija Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!