ĐOKOVIĆ GRADI I GONDOLU: Najbolji svetski teniser ulaže u razvoj turističkog potencijala Vrnjačke Banje

G. ĆIROVIĆ

14. 11. 2022. u 20:30

UZ projekat luksuznog hotelskog kompleksa, po najvišim svetskim standardima, na padinama Goča poviše Vrnjačke Banje, najbolji svetski teniser i najbolji srpski sportista svih vremena Novak Đoković planira da izgradi i panoramsku gondolu od centra prestonice srpskog turizma do vrha ove planine.

ЂОКОВИЋ ГРАДИ И ГОНДОЛУ: Најбољи светски тенисер улаже у развој туристичког потенцијала Врњачке Бање

G.Šljivić

Od porodice Đoković, naime, vrnjačkom Gradskom veću nedavno je stiglo pismo o namerama za izgradnju nove vrnjačke atrakcije i uspostavljanju partnerske saradnje sa ovdašnjom lokalnom samoupravom.

- Porodica Đoković želi da u narednom periodu sa našom opštinom stupi u javno-privatno partnerstvo. Za početak oni bi preuzeli na sebe izradu projektno-tehničke dokumentacije, što je priličnio zahtevna i veoma skupa stavka, spremni su da finansiraju projekat, a potom i da održavaju tu gondolu – rekao je Ivan Džatić, zamenik predsednika Opštine Vrnjačka Banja, nakon sednice Gradskog veća.

G.Šljivić

Jezero Selište na Goču poviše Vrnjačke Banje

Ideja o izgradnji panoramske gondole nije nova, a nova banjska atrakcija i znamenitost, prema Džatićevim rečima, veoma brzo bi postala isplativa investicija.

- Korist za Vrnjačku Banju bila bi višestruka. Sam dolazak Novaka Đokovića, jednog od najboljih svetskih sportista svih vremena, bez ikakve dileme privućiće nove investitore i pokazati da je naša opština veoma pogodna za ulaganje u turistički potencijal, kao i u razvoj privrede – dodao je Džatić.

G.Šljivić

Planina Goč poviše Vrnjačke Banje

Porodica Ćoković je, podsećamo, pre određenog vremena kupila zemljište površine 1,17 hektara nedaleko od lokalnog puta Vrnjačka Banja-Goč, na kojem namerava da izgradi luksuzni hotel sa apartmanskim naseljem i svim pratećim sadržajima, o čemu su „Novosti“ već pisale.

Ovaj kompleks prostiraće se na 25.000 kvadratnih metara, a vrednost investicije procenjuje se na oko 20 miliona evra. Osim toga, najbolji svetski teniser je, kako saznajemo, ozbiljno zaintersovan i za kupovinu zemljišta na vrnjačkoj strani planine Goč, gde želi da izgradi vikend-naselje sa atraktivnim sportsko-rekrativnim i turističkim sadržajima.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri