GOAT TRKA JE GOTOVA? Nadal pred nemogućom misijom, mora da uradi nešto što nije nikad u karijeri ako želi da bude najbolji svih vremena

Novosti online

14. 11. 2022. u 16:55

DOŠAO je Rafael Nadal u Torino sa ambicijama i željom da godinu završi kao broj jedan na ATP listi, ali mu je poraz od Tejlora Frica u prvom kolu "Zelene grupe" na Završnom turniru u velikoj meri pokvario planove.

ГОАТ ТРКА ЈЕ ГОТОВА? Надал пред немогућом мисијом, мора да уради нешто што није никад у каријери ако жели да буде најбољи свих времена

FOTO: Tanjug/AP

Iako je na veoma sumnjivom žrebu za poslednji turnir sezone dobio daleko lakšu grupu u odnosu na arhrivala Novak Đokovića i protivkandidata u trci za prvo mesto na kraju godine, Stefanosa Cicipasa, stvari po El matadora nisu krenule kako treba. 

Nadao se da bi sa sve tri pobede došao do prvog mesta u grupi, a time i do lakšeg protivnika u polufinalu. Pobedom u polufinalu, uz svat tri trijumfa u grupi, Rafa bi obezbedio prvo mesto na kraju godine, bez obzira na rezultat u finalu.

Ovako, moraće da osvoji titulu na Završnom mastersu, a to španskom teniseru u bogatoj karijeri nikad nije pošlo za rukom.

Rafa je samo dva puta igrao finale na ovom turniru, jedinom koji mu nedostaje u vitrinama. Jednom je na poslednjem stepeniku zaustavljen od Rodžera Federera (2010), a drugi put od Novaka Đokovića (2013). 

Završni turnir je, uz četiri gren slema i devet mastersa, jedan od 14 najvažnijih turnira u tenisu. Svaka čast Nadalu na olimpijskom zlatu, ali to je turnir koji se igra svake četvrte godine i na različitim podlogama, a Španac je svoje uzeo na tvrdoj pčodlozi na otvorenom. Sa turnira koji se igraju na tvrdoj podlozi u zatvorenom Rafa ima samo jednu titulu, iz Madrida 2005. godine, a taj masters se danas igra na šljaci.

Postavlja se logično pitanje kako igrač koji nikad nije osvojio tri od 14 najznačajnijih turnira (Nadal) može u trci za najboljeg svih vremena da se stavi ispred tenisera koji je svaki od ovih 14 turnira osvajao bar dva puta (Đoković je jedini teniser ikad koji time može da se pohvali).

Rafa u utorak igra meč drugog kola protiv Feliksa Ože-Alijasima i ukoliko izgubi verovatno će se oprostiti od snova o tituli i povatku na prvo mesto. U tom slučaju, ruke će da trljaju Karlos Alkaraz kao trenutno vodećio igrač na ATp listi i Stefanos Cicipas koji će ostati jedini sa kakvim-takvim izgledima da svrgne mladog Španca sa trona. Ali, Grku je za taj podvig potrebno da osvoji turnir uz sve pobede u grupi, a već večeras imaće najteži ispit u vidu Novaka Đokovića.

BONUS SADRŽAJ

Da li ste znali da je Novak Đoković u svojoj knjizi izneo plan kako da za samo četrnaest dana transformišete i telo i život? Uz nedeljni jelovnik, korisne savete za poboljšanje varenja i izvrsne recepte koji se lako pripremaju, lako ćete se osloboditi viška kilograma i poboljšati zdravlje. Novak vam otkriva i lake vežbe za razgibavanje, iste one koje i on radi pre svakog meča. 

Naručite onlajn svoj primerak knjige "Serviraj za pobedu" i krenite stopama najboljeg na svetu.

Takođe, još jedna knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče".

Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Poručite još danas vaš primerak ovog remek dela koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024