SUBOTICA POMAŽE SREDNJOŠKOLCIMA: Stipendije za đake zanatskih zanimanja

J. L.

26. 10. 2022. u 15:27

KAKO bi podstakli đake da se obrazuju za zanatska zanimanja, Grad Subotica dodelio je stipendije učenicima prvih razreda koji se školuju na nekom od deficitarnih profila tehničke struke. Stipendije je dobilo 30 učenika, koji će u narednih deset meseci primati po 3000 dinara.

СУБОТИЦА ПОМАЖЕ СРЕДЊОШКОЛЦИМА: Стипендије за ђаке занатских занимања

foto: J.L.

 -Od 2016.godine, kada je prvi put raspisan konkurs za dodelu ovih stipendija, mi smo tu da budemo podrška ovim đacima i njihovim roditeljima, budemo spona između privrednog i obrazovnog sektora, da pomognemo školama  da deca u što većem broju upišu ova zanimanja – ističe Jasmina Stevanović, sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti. – Ovo je dodatni motiv koji decu opredeljuje da upišu ova zanimanja, koja su itekako važna, ne samo za grad nego za celu zemlju. 

Zahvaljujući gradskoj stipendiji Nemanja Stantić , učenik Politehničke škole, imaće svoj dinar.

-Njome mogu da platim mesečnu kartu, ne moraju roditelji da mi daju, rasteretiću ih. Opredelio sam se da budem operater za izradu nameštaja, jednog dana da budem majstor  - ističe Nemanja.

Foto: Novosti

BONUS VIDEO - OVDE ĆE BITI BUDUĆE VELIKO GRADILIŠTE: Modernizacija pruge u Srbiji se nastavlja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)