U ZADRU SE ZAVIJORILA SRPSKA ZASTAVA: Trijumf ekipe iz Srbije na Evropskom takmičenju iz saobraćaja

V. Mitrić

26. 09. 2022. u 00:20

EKIPA Srbije je pobednik upravo završenog 55. Evropskog takmičenja iz poznavanja saobraćaja održanog u Zadru, gde se, zahvaljujući njoj, zavijorila srpska trobojka.

У ЗАДРУ СЕ ЗАВИЈОРИЛА СРПСКА ЗАСТАВА: Тријумф екипе из Србије на Европском такмичењу из саобраћаја

Foto: Privatna arhiva

Pobedničku ekipu Srbije činile su dve devojčice i dva dečaka i to: Mina Gladović iz OŠ „Kadinjača“ iz Loznice, Hana Ćirić iz Južnobanatskog okruga (Omoljica), Lazar Đukanović, takođe iz tog okruga (Omoljica) i njihov vršnjak DŽonatan Zakić iz Srednjobanatskog okruga (Zrenjanin).

Srbija se pojavila na pobedničkom postolju šampionata, u velikoj konkurenciji ekipa iz svih delova starog kontinenta. Ekipa je pokazala kako se snalaze na poligonima spretnosti, u gradskoj vožnji u lavirintu, poznavanju delova bicikla, teorijskom delu, redosledu prolaska kroz raskrsnicu, primeni saobraćajnih pravila u situaciji zadatoj na papiru...

Minu Gladović, učenicu šestog razred OŠ "Kadinjača", pripremao je Željko Nikolić, nastavnik tehnike i tehnologije. Ova devojčica je krenula u školu godinu dana ranije, pa nema 12 godina, a takmičila se u konkurenciji do te životne dobi.

- Ovo je istinski trijumf i veliki događaj i za nas i našu školu, naš kraj i grad, našu Srbiju - kaže radosno nastavnik Nikolić.

I ranijih godina Srbija je imala visok plasman, ali je ostajala bez medalja.

Drugo mesto pripalo je ekipi Letonije, a treće đacima iz Češke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

PAO SA KRUZERA Borio se 15 sati za život: Ništa slično nisam video u svojoj karijeri