ROKERI IZ ŠKOLSKE KLUPE: Mladi rokenrol sastav iz Žablja ima više od 20 svojih pesama

B. GRUJIĆ

21. 08. 2022. u 11:20

POVEZALA ih je ogromna ljubav prema muzici i nezadovoljstvo velikom količinom šunda, koji je sve prisutniji na estradnoj sceni, pa su rešili da združeni svetu pokažu šta je prava muzika koja obuzima dušu.

РОКЕРИ ИЗ ШКОЛСКЕ КЛУПЕ: Млади рокенрол састав из Жабља има више од 20 својих песама

Foto: Privatna arhiva

Okupljeni oko projekta "Majmunsko ostrvo", mlada dama i trojica njenih vršnjaka, tadašnjih četrnaestogodišnjaka iz Žablja kod Zrenjanina, odlučili su da zajednički započnu avanturu rok svirki i predstavljanja muzike koju sami stvaraju.

- Mi smo drugari iz osnovne škole, okupili smo se spontano, prvobitno nam nije bila želja da javno nastupamo, ali sve je krenulo na nagovor drugara koji su nas slušali na probama u dvorištu - kaže Jana Ćurčić, jedina dama u bendu "Majmunsko ostrvo", koji još čine trojica danas petnaestogodišnjih mladića: Lazar Mihajlović, Emil Štrboja i Nenad Dragić.

Mladi rok sastav počeo je sa svirkama u julu prošle godine, a osim ljubavi prema rokenrolu, povezala ih je neobična okolnost. Kada je jedan od njih slomio nogu i zbog gipsa bio prinuđen da leži kod kuće, drugari su dolazili da ga obiđu itada su, slušajući hitove "Nirvane", "Led Cepelina", "Kvina", "Pepersa", odlučili da se okušaju kao bend.

PESME

MLADI rokeri iz Žablja, imaju dvadeset autorskih pesama i sedam demo snimaka, tako da na koncertima i nastupima, uglavnom sviraju svoje pesme, od kojih su neke već postale poznate.

- Skidali smo pesme ovih popularnih svetskih bendova, a onda se osmelili da realizujemo neke svoje ideje i stvorimo sopstveni imidž i muziku koja nam se dopala - ubacuju se u priču Lazar, Emil i Nenad, koji su prvu svirku imali nekoliko meseci nakon što su ozvaničili postojanje benda.

- U novembru 2021. godine nastupili smo kao predgrupa u pabu "Daf" 2021. u Žablju i tada je sve počelo - nastavlja Jana, spominjući svirku u decembru iste godine u novosadskoj "Gerili", gde su nastupili kao predgrupa znatno starijim i iskusnijim bendovima.

MATURA

DA bi ispunili želju vršnjaka, sa kojima su pohađali osnovnu školu, talentovani rokeri, svirali su na proslavi mature i napravili atmosferu za pamćenje, a zajedno sa maturantima, đuskali su nastavnici i roditelji.

Nedugo nakon toga, prvu samostalnu svirku početkom ove godine, imali su na izložbi "Nakit i dvorci", a drugu u pabu "Daf" u februaru 2022. godine u Žablju.

- Prija nam što nas publika, a to su uglavnom mladi, naši vršnjaci, ali i oni stariji, lepo prihvataju - uglas poručuju popularni muzičari sa Majmunskog ostrva ili Portorikanci, kako ih mnogi oslovljavaju.

SIMBOL

GRUPA je dobila naziv "Majmunsko ostrvo", jer su članovi benda, osim prelepih krajolika i slika, oduševljeni slobodom i prostranstvom, na kojem se majmuni iz Indije na ostrvu u Portoriku kreću i stvaraju sopstvene socijalne integracije.

Mada još mladi i bez dovoljno sviračkog iskustva, članovi benda za koje su čuli i organizatori tradicionalnog Rok vilidža u Banatskom Sokocu, imaju velike planove za budućnost, a prvi i najznačajniji je izdavanje albuma prvenca.

- Ne opterećujemo se previše, neka sve bude spontano i teče svojim tokom, pa kako bude - dodaje na kraju Jana Ćurčić, ističući da nju, kao i njene drugare iz benda, fascinira reakcija publike gde god da se pojave. Ogromna joj je želja da održe veliki samostalni koncert u nekom velikom gradu u Srbiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna