STUDENTI KAO PREDUZETNICI: Rešenja za društvene i poslovne probleme

B.B.

02. 09. 2022. u 12:30

STUDENTI koje imaju preduzetnički duh mogu se prijaviti na "Circle U. Challenge", jedinstveno međunarodno studentsko takmičenje osmišljeno je sa idejom da ih motiviše da razmišljaju inovativno i da kreiraju održiva rešenja realnih društvenih i poslovnih problema. Akademci i timovi studenata mogu se prijaviti do 15. oktobra.

СТУДЕНТИ КАО ПРЕДУЗЕТНИЦИ: Решења за друштвене и пословне проблеме

Univerzitet u Beogradu


Postoji šest izazova koje studenti mogu da rešavaju u interdisciplinarnim i internacionalnim timovima. U Srbiji je dva izazova zadala Univerzitetska bolnica. Prvi se odnosi na razvoj softvera za zaposlene u zdravstvu, a drugi je definisan  razvoj aplikacije za olakšanu dijagnostiku i praćenje lečenja endokrinoloških pacijenata.
Zadaci koje su zadali gradovi i regioni, pridruženi partneri univerziteta u Oslu, Parizu i Arhusu, odnose se na smanjenje emisije ugljen-dioksida (kroz uspostavljanje zona bez automobila, uspostavljanje ekološki odgovorne bolnice i inicijative za održivu industriju hrane), a u Velikoj Britaniji izazov je fokusiran na mentalno zdravlja mladih u jednom od najsiromašnijih delova Londona.
Poziv za učešće je otvoren za studente svih nivoa studija sa univerziteta članica evropske univerzitetske alijanse "Circle U.", koju pored Univerziteta u Beogradu čini još osam prestižnih univerziteta iz Evrope: Univerzitet u Arhusu (Danska), Humboltov Univerzitet u Berlinu (Nemačka), Kings Koledž u Londonu (Velika Britanija), Katolički univerzitet u Luvenu (Belgija), Univerzitet u Oslu (Norveška), Univerzitet Paris Cit, Univerzitet u Beču (Austrija) i Univerzitet u Pizi (Italija).
Učestvovanje na ovom takmičenju može biti od velike koristi studentima u razvoju njihovih preduzetničkih ideja u budućnosti, pošto podrazumeva i tronedeljni interaktivni obrazovni program, predstavljanje ideja pred stručnim komisijama i dobijanje povratne informacije za dalji rad i razvoj rešenja uz mentorsku podršku u trajanju od pet meseci. Nakon finalnih predstavljanja u februaru, pobednički timovi će prezentovati svoja rešenja na velikom finalu koje će biti organizovano na Univerzitetu u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024