DOBRA VEST IZ PARAĆINA: Juče pao broj pregleda i pozitivnih na virus korona

Z. RAŠIĆ

17. 08. 2022. u 12:27

JUTROŠNJI izveštaj iz paraćinske kovid-ambulante uneo je malo optimizma u trenutnu epidemiološku sliku.

ДОБРА ВЕСТ ИЗ ПАРАЋИНА: Јуче пао број прегледа и позитивних на вирус корона

Foto: Z. Rašić

U utorak, 16. avgusta, lekaru se javilo 66 pacijenata, što je primetno manji broj u odnosu na prethodne dane, kada je cifra dostizala i stotinu.

Broj pozitivnih na virus korona, potvrđen testovima, takođe je ispod 50. Od 76 urađenih antigena 41 je dao „plus“ rezultat, što je za 16 manje u odnosu na ponedeljak. Ovog puta nešto više obolelih evidentirano je među decom, ukupno osam.

Vakcinacija protiv kovida još traje na punktu u Domu zdravlja. Kako saznajemo, Paraćinci uglavnom dolaze po četvrtu dozu cepiva, dok za prvu praktično i nema interesovanja. Broj utrošenih doza polako se primiče cifri od 51.000.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (0)

RODILA MU DVA SINA: Ovaj sportista je bivši Lidijin muž