I LECI "GASE" POŽARE NA NJIVAMA: Preventivna akcija članova nedavno formiranog dobrovoljnog vatrogasnog društva u Pirotu

V. ĆIRIĆ

01. 08. 2022. u 06:07

PRIPADNICI nedavno formiranog Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Pirotu su započeli svoju prvu akciju, pa preventivno posećuju okolna sela i meštanima organizuju predavanja o nepravilnom postupanju sa vatrom, rizicima paljenja biljnih ostataka na njivama i na ivicama šuma, odnosno posledicama takvih postupaka.

И ЛЕЦИ ГАСЕ ПОЖАРЕ НА ЊИВАМА: Превентивна акција чланова недавно формираног добровољног ватрогасног друштва у Пироту

Foto V. Ćirić

Ova vrsta edukacije je organizovana u saradnji sa Štabom za vanredne situacije, a ljudima u ruralnim, mahom poljoprivrednim sredinama se dele i leci koji upozoravaju na sve probleme koji proizlaze iz lakog posezanja za šibicom.

Prema rečima Sretena Savova, koordinatora Gradskog štaba za vanredne situacije u Pirotu, vatrogasci su proteklih dana posetili sela Držina, Barje Čiflik, Blato, Kostur, Sukovo, Veliki i Mali Suvodol, Petrovac, Vojnegovac... objašnjavajući meštanima i koje su zakonske posledice, odnosno novčane sankcije za vinovnike poljskih požara koji - kao po pravilu - pričinjavaju velike štete.

Foto Privatna arhiva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)