PRIKUPLJENO 78 JEDINICA KRVI: Humani Jagodinci oborili rekord

Z. GLIGORIJEVIĆ

19. 07. 2022. u 14:12

Oboren rekord u broju prikupljenih jedinica krvi

ПРИКУПЉЕНО 78 ЈЕДИНИЦА КРВИ: Хумани Јагодинци оборили рекорд

Foto: Podružnica CK PU "Pionir"

U okviru akcije dobrovoljnog davanja krvi, koju je organizovala Podružnica CK Predškolske ustanove “Pionir” Jagodina, prikupljeno je 78 jedinica krvi. Prema rečima sekretara podružnice Slaviše Markovića, oboren je još jedan rekord u broju prikupljenih jedinica dragoce tečnosti koja život znači. Pored stručnih radnika PU „Pionir”, u akciji su učestvovali humani građani Jagodine i članovi najstarijeg pčelarskog udruženja Srbije "Pomoravlje".

- Sledeća akcija dobrovoljnog davanja krvi planirana je krajem novembra, pa opet očekujem još veći odziv davalaca. Apelovao bih nadležne institucije da više pažnje posvećuju ovim humanim herojima, koji spasavaju živote – kaže Marković.

Foto: Podružnica CK PU "Pionir"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (0)

POČELA OKUPACIJA SEVERA KOSOVA I METOHIJE: Kurti poslao više od 300 specijalaca na sever; Beograd ima odgovor