SLOGA VAŽNIJA NEGO IKAD: Polaganjem venaca na spomenik Živojinu Mišiću i pomenom solunskim dobrovoljcima Mišićevo obeležilo Vidovdan

J. L.

28. 06. 2022. u 21:17

Subotičko selo Mišićevo obeležilo je danas Vidovdan polaganjem venaca na spomenik Živojinu Mišiću i pomenom osnivačima sela, solunskim dobrovoljcima.

СЛОГА ВАЖНИЈА НЕГО ИКАД: Полагањем венаца на споменик Живојину Мишићу и поменом солунским добровољцима  Мишићево обележило Видовдан

foto:subotica com

Čestitajući meštanima slavu sela, pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević poručio je da su na ovaj dan, možda više nego ikad, važni sloga i zajedništvo.

 -Uvek kada dolazim ovde pitam se da li treba bilo šta reći ili ćutati nad delima koja krase i današnji dan i osnivače sela, i razmišljati da li smo dovoljno dostojni da bilo šta kažemo o tome. Prolazeći pored Industrijske zone, u kojoj radi više hiljada ljudi, i dolazeći novim putem ka Bajmoku ne mogu da ne kažem da možemo da budemo ponosni na ono što danas radimo i jedino što može da nam stane na put je nesloga. Dok smo složni, dok poštujemo sve na isti način a ne zaboravljamo ono što je naše imamo pravo da se poklonimo osnivačima sela i govorimo na današnji dan – poručio je Ivanišević.

Razvoj ruralnog turizma je jedan od ciljeva i zadataka Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, te će i ovo selo moći da računa na njegovu podršku.

- Mišićevo ima potencijal i uskoro treba da uručimo donaciju za jezero koje je delom u ovom selu, delom u Skenderevu. Sam centar sela je interesantan, kao i sama priča o Mišićevu kako je ono dobilo ime i šta je Vojvoda Mišić mislio o tome je jedna zanimljiva istorijska priča i mi ćemo se do kraja godine potruditi da obezbedimo sredstva za bolju promociju turističke ponude lokalnih potencijala – najavio je sekretar.

Mišićevo su davne 1925. godine osnovali solunski dobrovoljci, koji su agrarnom reformom dobili devet jutara vojvođanskih oranica. Danas selo ima gotovo sve, ali da bi živelo i raslo nedostaju deca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!