VENČANJE NA FESTIVALU “VITEŠKI MEGDAN U LAZAREVOM GRADU”: Povratnici iz Kanade zavetovali se po srednjevekovnim običajima (FOTO/VIDEO)

S. BABOVIĆ

19. 06. 2022. u 18:10

SNEŽANA (53) i Siniša Marković (58) venčali su se danas u Crkvi Lazarica u Kruševcu po svim srednjevekovnim običajima, posle 25 godina srećnog života u - braku!

ВЕНЧАЊЕ НА ФЕСТИВАЛУ “ВИТЕШКИ МЕГДАН У ЛАЗАРЕВОМ ГРАДУ”: Повратници из Канаде заветовали се по средњевековним обичајима (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: S. Babović

arkovići su pre pet godina rešili da se zbog školovanja ćerki Mire i Maje vrate u Srbiju iz Kanade, a oduševljeno su se prijavili da pred Bogom sklope brak u srednjevekovnoj prestonici, u okviru popularnog festivala “Viteški megdan u Lazarevom gradu”.

- Davne 1997.godine spojile su nas naše drage tetke-miradžike, što znači da smo se na starinski način upoznali, sklopili građanski brak - priča za “Novosti” Snežana Marković. -B ilo je predivno i onda i sada. Nadam se da ćemo i sledećih 25 provesti u ljubavi i da ćemo i taj jubilej obeležiti na neki značajan način.

Osim što su se venčali u crkvi, Snežanine i Sinišine ćerke, koje pohađaju Školu za muzičke talente u Ćupriji, obaviće i čin krštenja.

Inače, zavet na večnu ljubav Markovići su dali pred neobičnim svatovima – barjaktarima, okloprima, streličarima, sokolarima, konjanicima, vitezovima i damama sa dvora. Trpeza je bila kao sa fotografije iz istorijskih udžbenika: divljač, piletina, batak, rečna riba, masline, smokve, gulaš od gljiva, sirevi, služilo se crveno vino i voda,a za desert - orasi s medom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)