VITEZOVI KOD MANASIJE: "Dani srpskoga duhovnog preobraženja"

Z. GLIGORIJEVIĆ

17. 08. 2021. u 09:45

DESETODNEVNA tradicionalna manifestacija "Dani srpskoga duhovnog preobraženja" u Despotovcu, od Preobraženja do Velike Gospojine, i ove godine ponudiće bogat kulturno-umetnički i naučni program.

ВИТЕЗОВИ КОД МАНАСИЈЕ: Дани српскога духовног преображења

Foto Z. Gligorijević

U četvrtak, 19. avgusta, u 18 sati, u Narodnoj biblioteci "Resavska škola" biće predstavljen zbornik sa naučnog skupa "Srednji vek u srpskoj nauci, istoriji, književnosti i umetnosti", koji će biti organizovan onlajn i sa grupom naučnih radnika koji će prisustvovati skupu. Manifestaciju će zvanično, u 20 sati, na Trgu despota Stefana Lazarevića otvoriti Hor "Svetog Đorđa" iz Beograda.

ATRAKCIJA Viteške borbe , Foto Z. Gligorijević

- Predvideli smo koncerte za sve uzraste, pozorišne predstave, izložbu radova nastalih na likovnoj koloniji "Resava 2021", izložbu neobičnih, ali izvanrednih radova Joškina Šiljana, a samostalnom izložbom odužićemo se Radoslavu Raki Stojanoviću, slikaru i umetničkom pedagogu iz Plažana. I ove godine će 26. avgusta u gradskom parku biti organizovana smotra narodnog stvaralaštva, za koju se do sada prijavilo preko 20 izlagača - navodi predsednik Organizacionog odbora festivala Momčilo Vuksanović-Moma Brada, osnivač slikarske kolonije "Resava".

Sedmi viteški festival "Despot Stefan Lazarević-Džast aut" biće održan od 27. do 29. avgusta, a u viteškom selu iznad manastira Manasije vitezovi će se nadmetati i prikazati srednjovekovne zanate i veštine. Učestvovaće više od 200 vitezova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)