LOPOV SVE PRIZNAO: Pomak u istrazi velike pljačke kod Aleksandrovca

S. Babović

14. 06. 2022. u 06:45

KRUŠEVLjANIN B. P. (36) priznao je da je učestvovao u teškoj krađi, koja se u noći između 29. i 30. maja dogodila u Gornjem Rataju kod Aleksandrovca, kada su iz porodične kuće ukradene stvari čija se vrednost procenjuje na oko 60.000 evra.

ЛОПОВ СВЕ ПРИЗНАО: Помак у истрази велике пљачке код Александровца

Foto S. Babović

Kako saznaju "Novosti", osumnjičeni S. M.(31) iz Trstenika branio se ćutanjem, dok je G. N.(52) iz aleksandrovačkog sela Laćisled odranije u pritvoru zbog sumnje da je počinio slično krivično delo.

- Osumnjičeni B. P. je ispričao da su kuću "tipovali" jer su vlasnici u inostranstvu, kao i da su planirali da ukradenu robu prodaju i podele novac - navodi nezvanično izvor "Novosti".

- Na vreme su sprečeni da realizuju ceo plan.

Osnovno javno tužilaštvo u Brusu i pripadnici Policijske uprave Kruševac i policijskih stanica Aleksandrovac i Trstenik rasvetlili su, kako su "Novosti" ranije objavile, ovu veliku krađu. Dve osobe su uhapšena krajem prošle nedelje, dok je treća već bila u pritvoru. Prema informacijama iz policije, sumnjiče se da su iz kuće u vlasništvu sedamdesetjednogodišnje žene (identitet poznat redakciji "Novosti"), ukrali zlatan nakit, lovačko oružje i veću količinu raznih predmeta ukupne vrednosti od oko 60.000 evra.

- Pretresom stana G. N. pronađen je deo ukradenih predmeta, dok je policija u stanu B. P. pronašla lovačko oružje, kao i jednu automatsku pušku, tako da će protiv njega biti podneta i krivična prijava za krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija - predočeno je u policiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna