REKA KAMENICA "PODIVLJALA": Zbog bujica vanredno u dva mesta opštine Gornji Milanovac

M. Bošnjak

12. 06. 2022. u 20:33

JAKO nevreme, koje je pogodilo pranjanski kraj podno Ravne Gore, u opštini Gornji Milanovac i nabujala reka Kamenica, napravili velike štete na području sela Bogdanica i Družetići. Vodena stihija odnela je dva mosta i znatno oštetila puteve.

РЕКА КАМЕНИЦА ПОДИВЉАЛА: Због бујица ванредно у два места општине Горњи Милановац

Foto: M. B.

Predsednik opštine Dejan Kovačević obišao je oba ta sela, u kojima je proglašena vanredna situacija.

- Putna infrastruktura u njima je je u potpunom prekidu. Mehanizacija je na terenu, pokušavamo da bar za laki saobraćaj osposobimo ovaj put, teretni neće moći da se odvija. Ovo je put lokalne kategorije, tako da opština ima obavezu da ga sanira. Više kuća je pod vodom, od sutra će naše komisije utvrđivati štetu – rekao je Kovačević.

On najavljuje da će prohodnost puteva biti obezbeđena u rekordnom roku, te da će oba nova mosta biti izgrađena uzuz pomoć Republike Srbije.

Foto: M. B.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina