DAČINI DANI U SPOMEN NA MALOG BORCA: Meštani Grabovca kod Trstenika ne zaboravljaju svog fudbalera Damjana Pavlovića, preminulog u februaru

S. BABOVIĆ

22. 05. 2022. u 07:13

TRI meseca nakon smrti malog Damjana Pavlovića (13), njegova neutešna porodica, meštani Grabovca kod Trstenika, uz pomoć Opštine i sponzora organizuju Prvi memorijalni turnir u malom fudbalu 3, 4, i 5. juna. Baš na sportskom terenu u Grabovcu, gde je Damjan najviše voleo da igra, održaće se manifestacija pod imenom "Dačini dani".

ДАЧИНИ ДАНИ У СПОМЕН НА МАЛОГ БОРЦА: Мештани Грабовца код Трстеника не заборављају свог фудбалера Дамјана Павловића,  преминулог у фебруару

Foto promo

- Dača će biti ponosan na nas, jer ovaj je teren voleo najviše - objavila je Ivana Pavlović, Damjanova majka, koja se ujedno svima zahvaljuje na nesebičnoj podršci tokom Dačinog lečenja. Baš na tom mestu, kraj njegove kuće, igraće drugari za njega i time ćemo ga čuvati u srcima zauvek. Biće nam zadovoljstvo da budete i vi tog dana uz nas, da podržimo ovaj turnir zajedno, jer ste svi pokazali ljubav i beskrajan trud dok smo se borili.

Kaže neutešna majka da je porodica "najvažniju bitku izgubila", ali da će se truditi da kroz volju i ljubav živi Dača sa svima na ovaj način.

- Da ga se sećamo, da ga čuvamo i da nas uvek podseća da je najvažnije čuvati dečiji osmeh na licu, deca su na terenu najsrećnija - dodaje Ivana Pavlović.

Da je dečakova smrt od posledica tumora 25. februara pogodila mnoge pokazalo se i u aprilu, kada su njegovi druari oslikali mural na zgradi osnovne škole u Grabovcu. Na njemu je osvanuo Damjan kakav je i bio u svom životu, uvek nasmejan i sa fudbalskom loptom.

"Ja svoje prijatelje ne volim ni srcem, a ni razumom, jer dešava se da srce stane, a razum zaboravi. Ja ih volim dušom, jer duša niti staje niti zaboravlja".

I odmah pored ovih reči poznatog persijskog pesnika Rumija iz 13. veka, drugovi su napisali:

"Uvek u srcu, nikad zaboravljen Damjan Dača Pavlović (2009-2022)".

BITKA JE TRAJALA ŠEST GODINA

Borbu za Dačin život neumorno su vodili njegovi roditelji Ivana i Dejan i brat Aleksa, sa brojnim saveznicima. Damjan je prve simptome bolesti dobio 2014, kada mu je dijagnostikovan tumor moždanog stabla. Operisan je u KCS-u u Beogradu, ali je 2019. došlo do recidiva. Nakon nove operacije i oporavka, vratio se bezbrižnom detinjstvu, ali ne zadugo. Prošlog avgusta je posle pada sa bicikla, na pregledu uočena promena i Damjan je ponovo operisan. Ustanovljeno je da je bolest uznapredovala. Preminuo je na Intenzivnoj nezi neurohirurgije KCS u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ODUŠEVLJENA: Venus poslala poruku Noletovim klincima (FOTO)