HVALA BOGU I SABORU: Gradonačelnik Loznice o izboru novog episkopa šabačkog

V.Mitrić

21. 05. 2022. u 20:36

Hvala Gospodu Bogu i Svetoma arhijerejskom sinodu Srpske pravoslavne crkve, što na tron naše Eparhije šabačke, i slavne i mučeničke, šalje episkopa Jeroteja, dobrog znanog kao vrsnog duhovnika, raskošnog intelektualca, Crkvi i rodu posve posvećenog, časnog i poštenog čoveka od vrlih roditelja i i čeda eparhije ove, kaže o izboru episkopa Jeroteja (Petrović) za novog episkopa šabačkog, rekao je Vidoje Petrović, gradonačelnik Loznice.

ХВАЛА БОГУ И САБОРУ: Градоначелник Лознице о избору новог епископа шабачког

Foto: V.Mitrić

Petrović, čelnik jednog od dva grada, uz šest opština, gde je područje eparhije, smatra da "na čelo Eparhije, posle legendarnog vladike Lavrentija Trifunovića, zasigurno dolazi čovek i ličnos kadra da nastavi ali i značajno unapredi dela slavnih svojih predhodnika na tom časnom i važnom položaju".

Grad Loznica je, ističe Petrović, skoro dve decenije poznat kao onaj u srpskom rodu, koji u odnosu na broj stanovnika, najviše pomaže i podržava rad Srpske pravoslavne crkve, od izgradnje i podizanja hramova do zajedničkih duhovnih, kulturnih i umetničkih sadržaja, "koji obogaćuju život ovdašnjih ljudi".

Kao nosilac najviših crkvenih uzdarja, ordena Svetoga Save,kralja Milutina i vladike Nikolaja, Petrović smatra da će saradnja sa crkvom biti, i dalje, "blagorodna, obostrano važna i dragocena".

- S ljubavlju i poštovanjem očekujemo našeg novog vladiku - poručuje Petrović.

BONUS VIDEO - OTVOREN SAJAM POLJOPRIVREDE U NOVOM SADU: Vučić i Orban na svečanoj ceremoniji

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

PORODIČNI ODMOR U PRAVOM SMISLU: Bazeni, dobra plaža, raznovrsne animacije, ukusna i raznovrsna hrana, šta više poželeti