RADOVI U ŠABAČKOM KRAJU: Šest ulica u Mrđanovcu prvi put dobile asfalt

V. Mitrić

20. 05. 2022. u 21:27

GRADONAČELNIK Šapca dr Aleksandar Pajić prisustvovao je u selu Mrđenovcu završnim radovima na asfaltiranju šest ulica, u dužini od 2,2 kilometra, poslu vrednom 14,5 miliona dinara koji plaća lokalna vlast.

РАДОВИ У ШАБАЧКОМ КРАЈУ: Шест улица у Мрђановцу први пут добиле асфалт

Foto: V. Mitrić

Dr Pajić istakao je da je nezamislivo da „ovoliko naseljenih ulica u jednom selu nema uređen put koji je jedan od ključnih uslova poboljšanja uslova života ljudi“.

- Pre dva dana, prilikom posete Orašcu, najavio sam nastavak asfaltiranja i u drugim mesnim zajednicama. Danas smo posetili Mrđenovac, gde se asfaltira šest ulica. Meštani ovih ulica nikada nisu imali asfalt. Naš prioritet je ravnomeran razvoj svih mesta šabačkog kraja. Zbog toga uvažavamo potrebe i izlazimo u susret svim našim sugrađanima bez obzira da li žive u Mačvi, Pocerini ili Posavini. Zajedno realizujemo planove koji podrazumevaju dalje asfaltiranje ulica ili njihovu rekonstrukciju - rekao je Pajić i dodao da će nakon Mrđenovca, nov asfalt dobiti i stanovnici Metlića i Desića, a potom i drugih mesnih zajednica gde ljudi željno iščekuju da dobiju savremen put.

Radovi će, i dalje, biti plaćani iz lokalne kase i uz pomoć države, bez ikakvog dodatnog ulaganja sugrađana.

- Cilj kojem težimo, da Šabac postane grad budućnosti, nastavljamo da realizujemo - istakao je gradonačelnik Pajić.

Milić Granić, predsednik Mesne zajednice Mrđenovac rekao je su meštani dugo čekali da dobiju asfaltiran put i da im ovo mnogo znači,“ jer celo leto nisu mogli da otvore prozore na kućama zbog prašine“.

- Ove ulice vode ka centru sela, povezuju Mrđenovac sa okolnim mestima i sa gradom. Zahvaljujem se gradonačelniku Pajiću i gradskoj vlasti što su nam izašli u susret. Sada ćemo konačno moći da sedimo u svojim dvorištima, bez straha da li će auto proći i podići prašinu - rekao je Granić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!