POSAO DOBILO 17 LEKARA: Opšta bolnica u Sremskoj Mitrovici obeležila 196 godina

S. KOSTIĆ

19. 05. 2022. u 06:34

OPŠTA bolnica obeležila je 196 godina od početka rada prve bolnice u Sremskoj Mitrovici - jedne od najstarijih i najuspešnijih zdravstvenih ustanova u zemlji.

ПОСАО ДОБИЛО 17 ЛЕКАРА: Општа болница у Сремској Митровици обележила 196 година

Foto: Opšta bolnica

Povodom dana ustanove zaposleno je novih 17 lekara, najboljih diplomaca, kao kadrovsko pojačanje, a od Grada Sremska Mitrovica uručeno je kombi vozilo za potrebe zaposlenih.

Desetinama godina ovde se izvode najsavremenije i najnaprednije metode u svim hirurškim granama medicine, uz podršku izuzetno složene i inovativne anestezije.

- Ono što sada možemo da obećamo, da ćemo u narednom periodu sve svoje snage uložiti da jubilej 200 godina dočekaju u novoj zgradi, u rekonstruisanim prostorijama, u mnogo boljim uslovima nego sad - rekla je Svetlana Milovanović, gradonačelnica Sremske Mitrovice.

PROŠIRENjE

KAKO se čulo, projekat nove zgrade je prošao kod Kancelarije za javna ulaganja, a finansirao ga je Grad.

- Izgradnja će se odvijati u dve faze i koštaće 39,5 miliona evra, tako veliko proširenje bolnice nismo očekivali - istakao je dr Malobabić.

Zaposleni u bolnici pokazali su izuzetnu požrtvovanost, odgovornost, hrabrost i savesnost, pružajući pomoć i lečenje pacijentima u toku pandemije korone. Trenutno u bolnici radi 1.022 ljudi, od kojih je 960 na neodređeno vreme.

- Očekujemo veliku izgradnju novog objekta, a da prvu zgradu u našem krugu koja ima 196 godina napokon prepustimo muzeju i ljudima koji žele da uživaju u staroj arhitekturi. Ona više nije pogodna za smeštaj pacijenata i nadamo se da će oni uskoro biti izmešteni u novu zgradu - rekao je dr Dragan Malobabić, v. d. direktora bolnice.

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)