USPEŠNI KLADOVLJANI: Učenici MŠ "Konstantin Babić" briljirali na Festivalu muzičkih škola Srbije

S. M. J.

18. 05. 2022. u 13:07

UČENICI Muzičke škole „Konstantin Babić“ iz Kladova doneli su sa 65. Festivala muzičkih i baletskih škola Srbije, održanom u Nišu, značajna priznanja.

УСПЕШНИ КЛАДОВЉАНИ: Ученици МШ Константин Бабић бриљирали на Фестивалу музичких школа Србије

Foto: privatna arhiva

Mladi talenti iz Kladova briljirali su na 65. Festivalu muzičkih i baletskih škola Srbije u Nišu, kako u pojedinačnoj, tako i u kategoriji kamernih ansambala.

Nagradama ovenčan kamerni sastav „Duo Đerdap“ koji čine talentovani Nikola Ginić iz klase harmonike Dušana Novčića i Stefan Birić iz klase klavira Danijele Binić doneo je školi i opštini titulu laureata, sveukupnog pobednika sa maksimalnih 100 poena.

Stefan Birić, učenik petog razreda u klasi klavira Zlatka Maličkog osvojio je sa 91,71 poena prvu nagradu u pojedinačnoj konkurenciji. Na festivalu u Nišu prvom nagradom okitio se i Nikola Trujić, učenik trećeg razreda na odseku trube Predraga Tasića koga je žiri ocenio sa 92,14 poena.

Nikola Pražić, učenik šestog razreda na odseku harmonike Dušana Novčića nagrađen je drugom nagradom sa 87,29 poena, a Aleksej Dumitrašković, učenik trećeg razreda na odseku gitare u klasi Nikole Mišića trećom nagradom za rezultat od  75,14 poena.

Kladovska Muzička škole koja nosi ime po proslavljenom kompozitoru Konstantinu Babiću, od osnivanja 1969. godine, značajan je rasadnik talenata. Nema smotre ni takmičenja, od međuopštinskog do republičkog i međunarodnog takmičenja sa kojeg se mladi instrumentalisti ove škole nisu vratili sa nekom od prve tri nagrade, a i redovni su učesnici svih manifestacija u gradu. Uspeh na Festivalu muzičkih i baletskih škola Srbije tek je jedan u nizu, a sudeći po angažovanju nastavnika i kolektiva, za mlade talente iz Kladova tek će se čuti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba