UBLAŽAVANJE ANTIKOVID MERA SAMO U ODREĐENIM SEKTORIMA: Za ulazak na KiM i dalje potrebne potvrde o vakcinaciji ili test

Novosti online

01. 05. 2022. u 22:40

VLADA samoproglašene države Kosovo donela je odluku da ublaži antikovid mere u sektoru ugostiteljstva i javnom sektoru, dok je i dalje potreban zeleni sertifikat o vakcinaciji ili potvrda o preležanom Kovidu pri ulasku na teritoriju Kosova i Metohije.

УБЛАЖАВАЊЕ АНТИКОВИД МЕРА САМО У ОДРЕЂЕНИМ СЕКТОРИМА: За улазак на КиМ и даље потребне потврде о вакцинацији или тест

Foto: Arhiva "Novosti"

Naime, kako su preneli elektronski mediji na albanskom jeziku, odlukom privremenih institucija Vlade u Prištini određeno je da su potrebni dokazi za ulazak na KiM, kao što je potvrda o vakcinaciji sa dve doze bilo koje vakcine, ili sa jednom dozom Džonson vakcine, ako nije prošlo više od 12 meseci od prijema poslednje doze, ili imunizacija jednom dozom i sertifikat sa negativnim PCR testom na Kovid-19 ne stariji od 48 sati.

- Moguće je priložiti i dokaz da je osoba preležala Kovid-19 u poslednjih 90 dana, dokaz da je lice primilo treću dozu ili dokaz o negativnom PCR testu na Kovid-19, ne stariji od 48 sati - navedeno je u odluci kojom je ugostiteljskom službama dozvoljeno da obavljaju svoju delatnost. Klijenti i ugostiteljsko osoblje moraju da poseduju bilo koji od dokaza o vakcinaciji kako bi im se dozvolio ulazak u zatvorene prostore lokala, u skladu sa relevantnim uputstvom, osim onih mlađih od 16 godina.

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri