ZA ČISTIJE I ZELENIJE ŠKOLE U VOJVODINI: Nastavak saradnje na podizanju svesti učenika o zaštiti životne sredine

Z. GRUMIĆ

28. 03. 2022. u 13:57

PREDSTAVNICI šest pokrajinskih sekretarijata, grada Novog Sada, „Vojvodinašuma“ i Pokreta gorana Vojvodine potpisali su danas protokol o saradnji u nastavku ostvarivanja Programa „Za čistije i zelenije škole u Vojvodiniˮ, pokrenutog pre 13 godina radi podizanja svesti i lične odgovornosti za brigu o životnoj sredini u vaspitno-obrazovnim ustanovama i lokalnim zajednicama na teritoriji pokrajine.

ЗА ЧИСТИЈЕ И ЗЕЛЕНИЈЕ ШКОЛЕ У ВОЈВОДИНИ: Наставак сарадње на подизању свести ученика о заштити животне средине

N. Karlić

Taj program, kako je istaknuto prilikom potpisivanja dokumenta u prostorijama Skupštine Vojvodine, umnogome doprinosi naporima da učenici osnovnih i srednjih škola budu prepoznati kao ključni činioci pozitivnih promena u zaštiti životne sredine i održivom razvoju.

- Udruženim snagama možemo da učinimo mnogo. Budžetom koji na osnovu ovog sporazuma zajednički obezbedimo, omogućićemo deci da se i ove godine, u okviru organizovanih izleta u prirodi, dodatno ekološki edukuju – poručila je Brankica Tabak iz Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine.

Proteklih godina se na javni poziv za učestvovanje u programu odazvalo oko 70 odsto ukupnog broja vaspitno-obrazovanih ustanova u Vojvodini a lane je učestvovalo 130 škola, od kojih je 49 nagrađeno za aktivnosti u zaštiti životne sredine, poput ozelenjavanja svojih škola, prikupljanja sekundarnih sirovina i niza drugih. Te nagrade su bile jednodnevne posete učenika zaštićenim područjima JP „Vojvodinašume“ ili okolini Sremskih Karlovaca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)