OD 24 NOVOZARAŽENIH ČETVORO DECE: Korona virus u Rudničko-takovskom kraju

M. BOŠNjAK

21. 03. 2022. u 15:33

OHRABRUJU i dalje vesti, što se tiče smirivanja pandemije uzrokovane virusom korona, iz zone Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu: ni tokom minula 24 sata nema preminulih, u njoj je hospitalizovano pet pacijenata, kao i juče.

ОД 24 НОВОЗАРАЖЕНИХ ЧЕТВОРО ДЕЦЕ: Корона вирус у Рудничко-таковском крају

Foto: M. Bošnjak

- Virus korona je potvrđen kod njih četvoro, jedan ima negativan rezultat testa. U protekla 24 sata, nije bilo prijema osoba, sa simptomima koji ukazuju na taj virus, ni otpusta pacijenata na kućno lečenje – izjavio je dr Predrag Šutić, v.d. direktora te bolnice.

Dom zdravlja u ovom gradu, danas zvanično saopštava zbirni broj novoobolelih od kovida-19 za dane proteklog vikenda: ima ih još 24, od njih četvoro dece.

Od petka do nedelje, u Kovid ambulanti te ustanove pregledane su ukupno 373 osobe, među kojima u Pedijatrijskoj kovid ambulanti 150 dece.

Od marta 2020. godine, to jest od početka epidemije kovida-19 do danas, u Rudničko-takovskom kraju preminulo je 240 osoba.

U celom tom periodu, korona virusom ukupno ih je, prema dosadašnjim zvaničnim podacima, zaraženo 10.198. Od tog broja, samo od početka avgusta prošle 2021. godine do danas, obolelo je njih 7.901, od kojih 1.102 dece.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista