SVAKI ČETVRTI POZITIVAN: Epidemiološka situacija na području Pirotskog okruga

V.Ć.

21. 03. 2022. u 10:52

PREMA poslednjim podacima pirotskog ZZJZ, na području okruga testirane su 163 osobe, od kojih je 41 pozitivna na koronavirus.

СВАКИ ЧЕТВРТИ ПОЗИТИВАН: Епидемиолошка ситуација на подручју Пиротског округа

Foto: V. Ć.

U Pirotu je zaraza laboratorijski potvrđena u 22 slučaja, u Dimitrovgradu 12, u Beloj Palanci četiri i na području Babušnice inficirana su tri građanina. Lekari procenjuju da je broj zaraženih daleko veći, međutim, mnogi inficirani se ne javljaju zdravstvenim službama.

U pirotskoj Opštoj bolnici trenutno se leči devet pacijenata, među kojima je pet iz Pirota, tri iz Bele Palanke i jedan pacijent sa područja Dimitrovgrada. Od početka godine u okrugu su registrovana 7.754 slučaja kovid infekcije, a bitku sa zarazom izgubilo je 58 građana. Kumulativne stope potvrđenih slučajeva u Pirotu, Babušnici i Palanci su u padu, dok su u Dimitrovgradu u porastu.

Kovid ambulanta pirotskog Doma zdravlja obavila je 147 pregleda, od kojih 96 prvih i 51 kontrolni. U dečjoj kovid ambulanti, u poslednja 24 časa bio je 81 prvi i 64 kontrolna pregleda, što znači da je 145 mališana tokom vikenda bilo kod lekara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)