POTPISAN SPORAZUM O SARADNJI: Unapređenje znanja sudskih pripravnika o ljudskim pravima

Lj. P.

10. 03. 2022. u 15:32

POKRAJINSKI zaštitnik građana – ombudsman i Viši sud u Novom Sadu, danas su potpisali sporazum o saradnji, odnosno stručnom usavršavanju pripravika. Saradnja se zasniva na principima međusobnog poverenja, uvažavanja i doprinosa razvoja zaštite prava građana.

ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О САРАДЊИ: Унапређење знања судских приправника о људским правима

Viši sud Novi Sad

Po rečima potpisnika Sporazuma prof. dr Zorana Pavlovića, pokrajinskog zaštitnika građana i sudije Miroslava Alimpića, predsednika Višeg suda u Novom Sadu, saradnja između ove dve institucije trebalo bi da doprinese unapređenju znanja pripravnika u oblasti ljudskih prava.

Sa druge strane, očekuje se da će saradnja doprineti tome da svrha postojanja, način postupanja i iskustvo u radu Pokrajinskog, ali i drugih zaštitnika građana, stručnoj i široj javnosti budu predstavljeni u širem kontekstu institucionalnih mehanizama za ostvarivanje, zaštitu i unapređenje ljudskih prava.

Sporazum o saradnji su potpisali predsednik suda Miroslav Alimpić, u ime Višeg suda u Novom Sadu i prof. dr Zoran S. Pavlović, u ime Pokrajinskog zaštitnika građana- ombudsmana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

EVAKUACIJA NIŠKOG NASELJA ZBOG TOMAHAVKA NA GRADILIŠTU: Oglasio se i štab za vanredne situacije