STARI NA METI SVOJE DECE: Za dva dana dva slučaja nasilja u porodici u kojima su žrtve roditelji

S. Babović

04. 03. 2022. u 08:16

U RASINSKOM okrugu su se u razmaku od dva dana odigrala dva slučaja nasilja u porodici, u kojima su žrtve bile starije osobe. Najnoviji je bio u Trsteniku, gde je A. L.(50) iz okoline ovog mesta metalnim štapom nasrnuo na roditelje.

СТАРИ НА МЕТИ СВОЈЕ ДЕЦЕ: За два дана два случаја насиља у породици у којима су жртве родитељи

Kuća u kojoj živi napadnuta starica, Foto S. Babović

On je osamdesetdvogodišnjeg oca i šezdesetdevetogodišnju majku udario metalnim štapom.

A. L. je potom otišao u drugu kuću u okviru porodičnog domaćinstva, u kojoj se zaključao, a policija ga je pronašla i uhapsila pre dve večeri.

Kuća u kojoj živi napadnuta starica, Foto S. Babović

On se tereti i da je psihički maltretirao stare roditelje, kojima je, na svu sreću, zadao lakše telesne povrede. Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Trsteniku, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu.

Samo dan ranije, u Kruševcu je iza rešetaka završio S. P.(60), nakon što je istukao majku staru 88 godina. Naneo joj je teške telesne povrede, zbog kojih je nesrećna žena završila u bolnici. Kako saznajemo, od povreda se oporavlja i uskoro bi trebalo da bude otpuštena na kućno lečenje.

- Osumnjičeni S. P. je, inače, prekršio hitne mere udaljenja iz stana i zabrane da prilazi žrtvi koje mu je ranije istog dana policija izrekla po Zakonu o sprečavanju nasilja u porodici - navode u policiji, odakle je osumnjičeni prebačen na saslušanje pred kruševačkim tužilaštvom.

STID

Nasilje nad starima nije retko, iako se o njemu ređe govori. Najređe govore same žrtve.

Od 502 krivična dela nasilje u porodici u periodu od 2010. do 2016. godine na teritoriji koju pokriva Policijska uprava Kruševac, u 101 slučaju žrtve su bile osobe starije od 60 godina. Ovaj podatak, međutim, ne reflektuje stvarno stanje, budući da se starije osobe, najčešće usled osećaja stida, retko odluče da slučajeve nasilja prijave policiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri