KLADOVLJANI PLIVALI ZA ČASNI KRST: Zlatko Otašević ukrotio talase i osvojio prvo mesto

S. M. J.

19. 01. 2022. u 21:08

Sa željom da nastave tradiciju Kladovljani su po 21. put plivali za Časni krst. U konkurenciji od 13 plivača i jedna žena.

КЛАДОВЉАНИ ПЛИВАЛИ ЗА ЧАСНИ КРСТ: Златко Оташевић укротио таласе и освојио прво место

Foto: S.M.Jovanović

Zlatko Otašević (29), fudbaler „Brodoremonta“ iz Kladova, kroteći pomalo nemiran Dunav,  prvi je u ovoj podunavskoj opštini doplivao do Časnog krsta.  Otaševiću, koga je lokalna samouprava nagradila sa 15.000 dinara, ovo je drugo učešće na ovoj tradicionalnoj Bogojavljenskoj manifestaciji koja se u Kladovu organizije po 21. put.

Pobednik se odrekao svoje novčane nagrade u korist Udruženja za pomoć osobama sa invaliditetom „Nada“ iz Kladova, a njegov primer sledili su i Darko Stevanović koji je na cilj stigao drugi, kao i trećeplasirani Miloš Fasujević koji će svoje novčane nagrade u visini od 10.000 i 5.000 dinara usmeriti, takođe, u humanitarne svrhe.

Foto: S.M.Jovanović

 

Tradicionalno 21. Bogojavljensko plivanje za Časni krst na Dunavu okupilo je u Kladovu 13 učesnika, koji su plivali uz odobrenje lekara i kojima nisu smetali ni košava, ni talasi, ni niska temperatura da nastupe na ovom viteškom takmičenju.  Među njima je bila i SvetlanaLuković (53),  jedina žena koja se odvažno nadmetala sa jačim polom. Svetlana od svih učesnika ima i najduži „staž“ jer za Časni krst pliva 19. put, a titulu pobednika je osvojila 2018.  Ovoj dami je opština Kladovo,  pokrovitelj Bogojavljenske trke, uručila novčanu nagradu u visini od 10.000 dinara.

Plivanju za Časni krst predhodila je svečana litija koja je krenula iz porte hrama "Sveti Đorđe" do Sunčane plaže u Kladovu. Svečarsku atmosferu uveličali su i brojni građani .

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna