PREPOZNAT TRUD TIHIH HEROJA: U Kikindi uručena najviša gradska priznanja za ovu godinu

R. Š.

29. 12. 2021. u 17:41

Na svečanosti u Gradskoj kući u Kikindi u utorak je obeležen Dan grada, a gradonačelnik Nikola Lukač uručio je gradska priznanja ovogodišnjim dobitnicima

ПРЕПОЗНАТ ТРУД ТИХИХ ХЕРОЈА: У Кикинди уручена највиша градска признања за ову годину

Foot: R. Šegrt

Milici Isakov, glavnoj medicinskoj sestri na Infektivnom i Kovid odeljenju Opšte bolnice, uručena je Nagrada grada, najviše priznanje grada, za doprinos očuvanju zdravlja građana Kikinde i požrtvovan rad sa pacijentima.

- Kao pojedinac mogu da uradim malo, ali sam deo veoma dobrog tima mladih i stručnih ljudi. Nagradu posvećujem tom timu, koji svakodnevno u skafandrima, sa vizirima i maskama požrtvovano radi. Zadovoljna sam što je prepoznat trud jedne medicinske sestre, požrtvovanost, nesebičnost i ogromna empatija koje posebno pokazujemo poslednje dve godine – rekla je sestra Isakov, iza koje je 35 godina radnog iskustva.

Nagrade su uručene i dobitnicima ostalih priznanja, Fanki Sekulin, babici u penziji, za odgajanje generacija Kikinđana, prof. dr Biljani Jeremić, profesorki muzike i dirigentici, za izuzetan doprinos razvoju kulture i dugogodišnji horski i pedagoški rad, Gordani Rackov i Arpadu Pastoru, za doprinos razvoju vaspitno-obrazovnog rada, jer su autori najboljeg evropskog udžbenika za prvi razred osnovne škole. U oblasti sporta nagrađeni su: košarkašica Dajana Butulija, strelac Duško Petrov i strelkinja Brankica Zarić. U privredi i preduzetništvu Sandra Stanković i Dejan Ćirić, za humanitarni i dobrotvorni rad vlasnici “Ami radija” Slađana i Jovica Batanski, a za herojstvo i humanost vatrogasac-spasilac Aleksadar Taleski. Priznanje za razvoj sporta posthumno je dodeljeno Petru Čongradinu, za nemerljiv doprinos razvoju sporta, posebno atletike i rad sa generacijama mladih sportista.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije