SIJAJU VESNICI PRAZNIČNOG DUHA: Novosadskim ulicama i trgovima već uveliko svetle novogodišnji lampioni

S. B.

08. 12. 2021. u 14:28

UKRAŠAVANjE Novog Sada Novogodišnjom dekoracijom je završeno. To potvrđuje Duško Vojnović, pomoćnik direktora za tehničke poslove JKP „Stan“, čiji radnici su još od polovine oktobra, najpre kićenjem Tanurdžićeve palate, počeli sa radovima na postavljanju novogodišnje rasvete.

СИЈАЈУ ВЕСНИЦИ ПРАЗНИЧНОГ ДУХА: Новосадским улицама и трговима већ увелико светле новогодишњи лампиони

S.B.

- Preostale su još samo neke finese i da postavimo nekoliko ukrasa, kao što su irvasi i kočije, za koje se traži najpogodnija lokacija- kaže Vojnović.- Prvobitni plan je bio da krase Trg slobode, ali ćemo u narednih par dana, kada se konačno odredi mesto, zaključiti ovogodišnje ukrašavanje grada, koji će biti raskošniji i bogatiji svetlećim ukrasima nego lane.

U novom, prazničnom svetlu, sijaju Petrovaradinska tvrđava, Gradska kuća, Trg slobode, Trg republike, Dunavska ulica, Zmaj Jovina, Modene, Pozorišni trg, Kralja Aleksandra, Tanurdžićeva palata, Bulevar Mihajla Pupina sa 60 raznih ukrasa na javnoj rasveti i stablima, Miletićeva, Njegoševa, Laze Telečkog, Žarka Zrenjanina, Bulevar oslobođenja, na kojem je ukrašeno čak 120 stabala i to posebnim nizovima „svetleće lančanice“, Železnička stanica sa „potkovicom“…

- Ukrašena su i stabla i postavljena je svetleća jelka u okviru Dečje bolnice, isto to u krugu Betanije i u krugu Urgentnog centra. Reč je većinom o ukrasima koje smo postavljali i ranijih godina uz jedan dodatni deo novih ukrasa - ističe Vojnović.

Novosađanima se posebno se dopadaju i najveći utisak ostavljaju tri svetleća luka na Trgu slobode, „zvezdano nebo“ u centralnim gradskim ulicama „kugle“ u Kralja Aleksandra i „lančanice“ na Bulevaru oslobođenja.


 


 


 


 


 


 


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

EKSPLOZIJA I POŽAR U KNJIGOVODSTVENOJ AGENCIJI U ČAČKU: Oštećen i kozmetički salon, poznato da li ima povređenih