JAVNI POZIV ZA POSLODAVCE: Najbolji studenti na praksi u pokrajinskim institucijama

J. L.

23. 11. 2021. u 19:23

U OKVIRU programa sprovođenja stručne prakse u organima uprave na teritoriji AP Vojvodine, a koju sprovodi Pokrajinska vlada, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam je danas raspisao Javni poziv za finansiranje stručne prakse najboljih studenata koji su u školskoj 2020/21 godini diplomirali na fakultetima sa sedištem na teritoriji Vojvodine. Javni poziv za poslodavce i diplomce otvoren je do 3. decembra 2021. godine.

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПОСЛОДАВЦЕ: Најбољи студенти на пракси у покрајинским институцијама

foto: Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam

Stručna praksa realizuje se u skladu sa zakonom i Pokrajinskim akcionim planom zapošljavanja, a Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam ovu meru finansiraće godinu dana.

- Mera stručne prakse koja će trajati 12 meseci namenjena je najboljim studentima fakulteta koji pripadaju univerzitetima na teritoriji Vojvodine. Reč je o aktivnoj meri zapošljavanja i stručnog usavršavanja budućih najboljih kadrova raznih profesija, kako bi stekli inicijalno radno iskustvo u struci, neophodno za nastavak sopstvenog rada i usavršavanja na tržištu rada - objašnjava Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam.- Potrebno je nastaviti sa ulaganjem u znanje, osposobljavanjem mladih profesionalaca za samostalan rad u struci, a shodno zahtevima tržišta rada i poslodavaca. Zato pozivam poslodavce iz javnog sektora i diplomce da se u što većem broju odazovu na javni poziv.

Pravo učešća u realizaciji mere stručne prakse ostvaruje poslodavac koji pripada pokrajinskim organima i stručnim službama Pokrajinske vlade, kao i javnim službama  čiji je osnivač AP Vojvodina. Neophodno je da postoje kadrovski kapaciteti za stručno osposobljavanje, tačnije da poslodavac obezbedi mentora koji je najmanje istog nivoa kvalifikacije kao i angažovano lice. Takođe, poslodavac treba ima tehničke, prostorne i druge kapacitete za stručno osposobljavanje, adekvatan radni prostor, opremu  i uslove u skladu sa propisima o bezbednosti i zaštiti na radu.

Sa druge strane, studenti imaju mogućnost da steknu dragoceno iskustvo i tako budu konkurentiji na tržištu rada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MALO NEDOSTAJE DA LEGO MUSKETARI ODU NA FLORIDU: Novac za gimnazijalce iz Kragujevca prikupljaju i građani