JAVNI POZIV ZA POSLODAVCE: Najbolji studenti na praksi u pokrajinskim institucijama

J.L.

23. 11. 2021. u 19:23

U OKVIRU programa sprovođenja stručne prakse u organima uprave na teritoriji AP Vojvodine, a koju sprovodi Pokrajinska vlada, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam je danas raspisao Javni poziv za finansiranje stručne prakse najboljih studenata koji su u školskoj 2020/21 godini diplomirali na fakultetima sa sedištem na teritoriji Vojvodine. Javni poziv za poslodavce i diplomce otvoren je do 3. decembra 2021. godine.

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПОСЛОДАВЦЕ: Најбољи студенти на пракси у покрајинским институцијама

foto: Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam

Stručna praksa realizuje se u skladu sa zakonom i Pokrajinskim akcionim planom zapošljavanja, a Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam ovu meru finansiraće godinu dana.

- Mera stručne prakse koja će trajati 12 meseci namenjena je najboljim studentima fakulteta koji pripadaju univerzitetima na teritoriji Vojvodine. Reč je o aktivnoj meri zapošljavanja i stručnog usavršavanja budućih najboljih kadrova raznih profesija, kako bi stekli inicijalno radno iskustvo u struci, neophodno za nastavak sopstvenog rada i usavršavanja na tržištu rada - objašnjava Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam.- Potrebno je nastaviti sa ulaganjem u znanje, osposobljavanjem mladih profesionalaca za samostalan rad u struci, a shodno zahtevima tržišta rada i poslodavaca. Zato pozivam poslodavce iz javnog sektora i diplomce da se u što većem broju odazovu na javni poziv.

Pravo učešća u realizaciji mere stručne prakse ostvaruje poslodavac koji pripada pokrajinskim organima i stručnim službama Pokrajinske vlade, kao i javnim službama  čiji je osnivač AP Vojvodina. Neophodno je da postoje kadrovski kapaciteti za stručno osposobljavanje, tačnije da poslodavac obezbedi mentora koji je najmanje istog nivoa kvalifikacije kao i angažovano lice. Takođe, poslodavac treba ima tehničke, prostorne i druge kapacitete za stručno osposobljavanje, adekvatan radni prostor, opremu  i uslove u skladu sa propisima o bezbednosti i zaštiti na radu.

Sa druge strane, studenti imaju mogućnost da steknu dragoceno iskustvo i tako budu konkurentiji na tržištu rada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)