SARADNJA NA PROJEKTIMA: Saobraćajni fakultet potpisao memorandum sa Ministarstvom kapitalnih investicja Crne Gore

B.B.

18. 11. 2021. u 13:29

MINISTASTVO kapitalnih investicija Crne Gore i Saobraćajni fakultet Univerziteta u Beogradu potpisali su danas memorandum o saradnji, kao osnov za zajednički rad na projektima iz oblasti saobraćaja, trasporta i logistike.

САРАДЊА НА ПРОЈЕКТИМА: Саобраћајни факултет потписао меморандум са Министарством капиталних инвестицја Црне Горе

Saobraćajni fakultet

Dve institucije će zajedno raditi planove razvoja infrastrukture i servisa iz oblasti saobraćaja, transporta i logistike, usklađivanje zakonskog okvira i harmonizaciji standarda, preporuka i pravilnika u oblasti saobraćaja, transporta i logistike sa Evropskom unijom.

Takođe, ovim memorandumom je predviđen i rad na predlozima politike neophodnih mera Vlade Crne Gore i strategije razvoja saobraćaja, transporta i logistike, ali i međusobnu razmenu i zajedničko izdavanje naučnih i stručnih publikacija.
Memorandum su potpisali ministar za kapitalne investicije Mladen Bojanić u Vladi Crne Gore i dekan Saobraćajnog fakulteta prof. dr Nebojša Bojović. Saobraćajni fakultet vodeći je fakultet u Srbiji po učešću u velikim međunarodnim projektima poput onih koje finansira Evropska unija, ali i bilateralnim projektima u regionu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!